Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dziś pierwszoklasiści są odświętnie ubrani? O co chodzi?

Polecane posty

Gość gość
Miało być w kozakach ;)

Gość gość
WTF? Diagnozę na galowo? x Tak, to powszechny obyczaj - dzieci przez całą szkołę podstawową piszą tzw. diagnozy w stroju galowym. Na pierwszym zebraniu z rodzicami nauczyciel podaje terminy diagnoz. Jeśli przeoczyłaś, dopytaj - będziesz wiedziała z wyprzedzeniem, na kiedy przygotować strój.

Gość gość
zebranie było owszem 1,5 tygodnia temu, ale ani słowa o strojach galowych i diagnozie. Dzisiaj mi jeszcze dziecko mówiło, że Pani im powiedziała, że będzie im dawać punkty za odświętny strój. Jutro rano porozmawiam z Panią na ten temat, bo dziś wszystkim zabrała dzienniczki.

Gość gość
tak czytam ten watek i wydaje mi sie mamusiu ze jestes dziwna :) w kazdej szkole TRZEBA zmieniac obuwie, taki jest obowiazek, co kontroluje sanepid! stroj galowy - rozmumiem, moglas zapomniec, ale ze dziecko ma diagnoze tez zapomnialas? jakbys pamietala ze ma diagnoze to jak sama mowisz, zawsze na diagnozie trzeba miec stroj galowy :) twoje dziecko tez moglo napomknac ze pani mowila .... 6latek juz potrafi powtorzyc co sie w szkole dzialo :)

Gość gość
gość dziś przywaliłaś się do tego obuwia zmiennego widzę jak cygan do złota :O NIE ZMIENIA SIĘ W SZKOLE MOJEGO DZIECKA OBUWIA! Moje dziecko chodzi do tej samej podstawówki, do której i ja chodziłam, i nigdy nie zmieniało się w szkole obuwia! Obuwie zmienne zawsze były tylko na WF. Co cię to tak trapi?! Zresztą nie wiem czy wiesz, ale mamy woźne. Tak na zebraniu, jak i na rozpoczęciu roku szkolnego, ani na tablicy ogłoszeń nie było wzmianki o jakiejś analizie! To moje pierwsze dziecko w szkole, więc mam prawo nie wiedzieć. A że z kuli wróżyć nie potrafię, kot mi wtenczas spierdzielił, tarota nie stawiam, a i z fusów coś mi wróżenie nie idzie - więc nie wiedziałam. Z dziecka mego też jest ciężko cokolwiek wydusić, choć to bystry chłopak, to na pytanie co było w szkole - on najczęściej nie pamięta. No i nie wiem, czy to nauczycielka nie wkleiła mając tyle dzienniczków przed sobą, czy to on zgubił kartkę. Nie mam pojęcia. Ale skoro to takie ważne - strój galowy i analiza - wszak wagi państwowej, to mogła na zebraniu choć pierdnąć dla orientacji.

Gość gość
Co się dziś porobiło z tą szkołą? Diagnozy na które przychodzi się na galowo, punkty? Męczą te dzieci ale rodziców też jak widać.

Gość gość
ja pisałąm, że punkty istnieją od lat... ale nie, że są wszędzie ;) sama byłam zdziwiona, jak to czytałam... ale jest i część szkół to stosuje.. a co do butów to masakra jakaś... zapewnie większość rodziców już w październiku czy listopadzie wpakuje dzieci w zimowe, grube, ciężkie, ocieplane i sztywne buciory... kilka godzin w czymś takim w temp. jaka panuje w szkole? ja nawet jeśli jest zimą mróz, ale nie ma śniegu, a jadę z mężem samochodem na zakupy do jakiegoś supermarketu, gdzie będę ponad godzinę, to ciepłych butów nie zakładam, bo po co? biedne dzieci... przecież to niewygodne tak biegac cały dzień w zimowym obuwiu...i jak tutaj siedzieć na dywnie w takich butach.. to niewygodne..

Gość gość
Ta co stwierdziła, że licealiści zmieniają obuwie to się chyba z choinki urwala :D w naszej szkole owszem, zmienia się obuwie ale dotyczy to tylko pierwszakow które mają osobna szatnie i nie spotkałam się jeszcze ze szkołą w której jest inaczej.

Gość gość
No popatrz...a ja nie znam szkoły, w której się nie zmienia butów. A pracuję w kilku ;) Od podstawówki po liceum.

Gość gość
Taka inteligentka w oświacie pracuje, a głupia jak but, bo Polska jest długa i szeroka i nie sposób aby wszystkie szkoły w całym kraju tak samo funkcjonowały ale napier/dalaj dalej autorce o tych kapciach, bo ty wiesz najlepiej.... typowa polska zapierdziała belferka grrrrr......

Gość gość
U mojego siostrzeńca butów się nie zmienia, chodziłam do tej samej szkoły lata temu i nigdy sie nie zmieniało. Nigdy nie było tam też szatni, nawet nie ma na nia miejsca. U sana w podstawówce zmieniało się, teraz poszedł do gimnazjum i nie ma takiego obowiązku. Nie wiem, skąd bierzecie te bzdury, że w całej Polsce się zmienia i sanepid daje kary. :o

Gość gość
Sama jesteś "zapierdziała". Nigdzie nie napisałam, że w całej Polsce w każdej szkole się zmienia buty. Napisałam tylko o szkołach, w których pracuję/pracowałam i do których uczęszczałam (wszystkie w Krakowie). Jak odpowiedź na zarzut, że ktoś tam się "z choinki urwał".

Gość gość
Jak czytam tą waszą awanturę o kapcia to mi się humor poprawił od razu :D A z autorki fajna babka, pisze lekko i z jajem :P A wy się niepotrzebnie spinacie.