Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie ciasto lepsze jabłecznik czy szarlotka??

Polecane posty

Gość gość

Mam straszna ochote na ciasto ale nie robilam jeszcze ani szarlotki ani jablecznika.Nie wiem ktore bedzie lepiej smakowac?Jadłam kupny jablecznik byl bardzo dobry ale nie wiem jak szarlotka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to to samo, oba są z jabłek:D:D oczyw,. sa różne przepisy na same jabłeczniki czy szarlotki:) są na cieście kruchym, pólkruchym, są tarty jabłkowe, ciasto sypane z jabłkami itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jak dla mnie każdy domowy jabłecznik vel szarlotka są lepsze od kupionych w sklepie. Ważne, że w domowym wiem co jem a w przemysłowym na 100% jest margaryna zamiast pachnącego masełka itd. Ale mi zrobiłyście smaka na pachnący domowy jabłecznik :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No mi juz chodzi po glowie pare dni.Ale szarlotka jest troche inna niz jablecznik a macie jakies przepisy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tak, to nie to samo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szarlotką nazwiemy wyłącznie kruche lub półkruche ciasto z jabłkami, a jabłecznik może być na biszkopcie, na cieście drożdżowym, czy francuskim."

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to dajcie przepis jakiś na jabłecznik i szarlotke?Pliss

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja znalazłam fajny przepis na szarlotke na kruchym ciescie z bezą a na biszkopcie nie mogło by być?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to samo, jeden chuj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To nie jest to samo.Mam przepis na szarlotke i pisze w skladnikach ze maka ale jaka to nie pisze to jaka dać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jabłecznik.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
3 jajka 1 szklanka cukru 1 margaryna 3 szklanki mąki 1 proszek do pieczenia mały 3 łyżki wody lub mleka lub śmietany zmiksować jajka dodając cukier i kolejne składniki lub wymieszać ręcznie połowę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ciasto wyłożyć starte surowe jabłka odciśnięte z soku lekko odciśnięte przykryć drugą połową ciasta nakłuć i piec 150 z termoobiegiem 175 bez termoobiegu godzinę polecam też placek japoński http://sylkahaha.blox.pl/2014/02/Placek-japonski-siostry-Anastazji.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś ps jabłek z kilo można dodać kisiel cytrynowy w proszku i cynamon ale niekoniecznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jak pachnie jabłkami też dobrze smakuje wcale niegorzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlesze to takie jak pieszczesz z mysla otym zeby smakowalo:-)miod:-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×