Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos korzystal z terapi w depresji? Jak to wyglada?

Polecane posty

Gość gość

Mam termin w srode. Mozecie w skrocie napisac jak wyglada taka terapia? I czy wam pomogla?

Gość gość
Prywatnie idziesz czy na fundusz też można?

Gość gość
Można trafić sensownie. A wtedy faktycznie pomoże. Sprawdź. Nic nie ryzykujesz. To dobrze, że o tym pomyślałeś. Trzeba działać !

Gość gość
ide z kasy chorych

Gość cicho bo idą duchy
terapia wygląda tak że wmawiają ci że jesteś normalny, nawet jak jesteś totalnie zje/bany, i zdrowo kasują za sesje, bez względu na rezultat

Gość gość
Super pomysł. Najlepsze co możesz dla siebie zrobić w depresji. Mnie bardzo pomogła terapia, a miałam depresję i zaburzenia jedzenia, jestem też DDA. Terapia polega na tym, że głównie Ty masz czas mówić o sobie a terapeuta zadaje pytania, pomaga Ci dojść do sedna problemów. Nic Ci nie narzuca ani nie podejmuje za Ciebie decyzji. Dzięki temu czujesz, że masz prawo do decydowania o sobie i masz moc sprawczą, sam siebie poznajesz coraz lepiej a terapeuta szanuje to co mówisz, daje Ci prawo do bycia sobą. Nieraz daje to, czego nie dała Ci matka/ojciec. Nadrabiasz braki z przeszłości, czujesz się ważny, akceptowany i godny uwagi. Terapia pomaga Ci przeżyć i uporządkować przeszłość oraz lepiej patrzeć w przyszłość. Dzięki temu stare traumy już tak nie bolą.... jak przed terapią... więc przeszłość już Cię tak nie hamuje i masz siłę iść do przodu. To taki wielki skrót. v Tylko jedna uwaga: NIE OCZEKUJ ŻE TERAPIA NATYCHMIAST WSZYSTKO ZMIENI. To jest dłuższy proces, bo człowiek nie jest robotem i nie zmienia się z dnia na dzień. Może to trwać średnio np. 2 lata, wszystko zależy od Twoich traum, wrażliwości, osobowości. Mnie to zajęło sporo więcej czasu, bo od dziecka przez 25 lat tkwiłam w chorych relacjach. Dzieciństwo jest bardzo ważne.... a 25 lat nie zapomina się w rok... v Jeśli po jakimś czasie poczujesz, że bardzo źle się czujesz z tym terapeutą (choć będą trudne momenty, to normalne), to poszukaj innego ale NIE REZYGNUJ Z TERAPII. Powodzenia

Gość gość
co to znaczy ku'rwa że terapia pomaga dojść do sedna problemów ? skoro ja doskonale znam źródła swoich problemów, przyczyny, skutki itp. itd. więc co mi to da ? gó'wno, pic na wode fotomontaż

Gość gość
Taa świetna sprawa. Jestem na terapii. Opowiadam pani swoje totalnie p******e życie. Sytuację z kobietami itd. A pani zaczyna się przeciągać. Oczka w górę, zerka na mnie i przeciąga dłonią powoli po swojej nodze i pyta się i co dalej ? A ja zastanawiam się jak by wyglądała z moim fiutem w buzi. Po terapii odbiera mnie moja dziewczyna i pyta się jak było. Mówię, że fajnie, pomogło ale trzeba chodzić częściej.