Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RozmyślającyStudent

Jestem studentem , chciałbym zarabiać i szukam porad

Polecane posty

Gość RozmyślającyStudent

Witam, jestem na 4 roku studiów i czuje, że kieruje swoje życie w złą stronę. Przesadzam z alkoholem po którym włącza mi sie głupawka a nastepnie na drugi dzień mam kaca moralnego, który czasami utrzymuje się we mnie nawet i tydzień. Czuje, że przez to bardzo mocno dostaje moja psychika i czasami mam poprostu wszystkiego dość. Chciałbym zarabiać już w miarę konkretne pieniądze (żeby chociaż jakiś porządny telefon sobie kupić lub zacząć odkładać na samochód) lecz mój plan można powiedzieć, że koliduje z pracą na etat, dlatego muszę się chwycić jakiejś elastycznej pracy. Mam ukończone szkolenie barmańskie z MSBiS lecz pracę barmana ciężko rozpocząć jeżeli nie mam za wielu znajomości. Myślałem o udzielaniu korepetycji z matematyki dla gimnazjum i dzięku temu mógłbym zacząć coś odkładać bądź polepszyć moją sytuację finansową. Dużo siedzę i rozmyślam w jaki sposób moge uzyskac pieniądze na moje potrzeby, proszę was o rady w jaki sposób mogę jeszcze otrzymywać wpływy finansowe z różnych źródeł ??? Wydaję mi się, że moje życie wtedy by wyglądało kolorowiej bo na razie mam same głupie rozmyślenia i doły przez taki tryb życia. Dodam, że moje studia to Finanse i Rachunkowość więc może coś z tym można połączyć. Pozdrawiam

Gość gość
Barmam to bardzo dobry pomysł. Pracowałbyś w nocy, a stawki są spore. Poszukaj w ogłoszeniach na internecie. Mnóstwo jest ogłoszeń dla barmanów. W moich rejonach, non stop takie ogłoszenia i dużo jest takich, gdzie potrzebują barmana na jedną bądź dwie noce więc nawet takie mógłbyś podjąc, bo na telefon uzbierasz (zwykle za jedną noc, dają 200/300zł) i poza tym będziesz miał doswiadczenie, dzięki któremu łatwiej znajdziesz zatrudnienie na dłużej. A inne sposoby? Korki to nawet dobry pomysł, ale pieniądze chyba nie za duże, poza tym matki takich dzieci, zwykle szukają kogoś starszego i bardziej doświadczonego w kwestii takiego nauczania (ale mozesz sprobowac, bo na pewno zmajdziesz i tak wiele osób do tego) Spróbuj też, jako kelner... z kursem barmana na pewno łatwo Ci się uda. I posprawdzaj w internecie, bo jest mnóstwo ogłoszeń „praca dla studentów"

Gość Amandus
Moim zdaniem powinieneś poszukać czegoś właśnie jako barman jeśli masz do tego uprawnienia. Jest także dużo sposób zarabiania w internecie, wtedy nie musiałbyś wychodzić z domu i pracujesz kiedy Ci pasuje :) Moim zdaniem dobrym wyjściem jest także odpowiednie konto, które pozwoli Ci przechowywać pieniądze na dobrym oprocentowaniu. Wydaje mi się, że tutaj http://www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.php możesz je porównać i znaleźć odpowiednie dla siebie :)