Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przyslali mi uszkodzony telewizor i nie uznali reklamacji..co robic...blagam

Polecane posty

Gość gość

zamowilam tv z allegro i zamiast w 3 dni to szedl do mnie 2 tygodnie..cos tam pomylili itd......wydzwanialam ciągle do nich i w koncu napisali ze wysylają dopiero...potem jak przyjechala fiorma kurierska to na miejscu kazalam kurierom byc przy rozpakowaniu tv a oni zaczeli sie smiac ze po co ja to chce rozpakowac jak napewno dobry tv jest itd..a ja powiedzialam ze chce i koniec..i okazalo sie ze jak rozpakowalam to byla uszkodzona matryca tv a pudelko nieruszone i całe...na to kurierzy powiedzieli ze oni nie podpisza na swoich drukach tego ze uszkodzony bo oni nie maja sobie nic do zarzucenia..i nie chca by bylo na nich.więc ja powiedzialam ,zeby na czystej kartce mi podpisali sie jako swiadkowie i spisalam oswiadczenie ,ze tv byl uszkodzony..itd.. kwyslalam tam na maila zdjęcia do sklepu w ktorym kupilam tv i to oswiadczenie i minely chyba dwa tygodnie czy wiecej jak czekalam na decyzje odpisali mi ze nie uwzgledniaja reklamacji i to nie ich wina bo to uszkodzenie mechaniczne....i ze zwracaja mi ten tv..:( co ja mam teraz robic....stracilam 1500 zlotych:( matryca peknieta i z tv tez g****o..

Gość gość
do tego napisali jeszcze ze sklepu ze nie uznaja reklamacji bo pudelko bylo nienaruszone i nie zgniecione .. szkoda tylko ze tv jest uszkodzony:(

Gość gość
idź z tym na policje

Gość gość
a czemu na policje??? juz raczej sie nie da nic zrobic:(:(kolega studiujacy prawo mi powiedzial ,że nic sie nie da zrobic bo ja napisalam oswiadczenie na kolanie na czystej kartce..a nie na kurierskich oswiadczeniach:(i ci kurierzy mi sie niby podpisali ,ale skad ja wiem czy nie napisali fałszywych nazwisk itd:(masakra...a mowila im zeby napisali na swoich drukach to nie chcieli i tlumaczyli sie ze oni nie sa winni i na nich zeby nie bylo..

Gość gość
A FIRMA KURIERSKA TO FEDEX

Gość gość
skoro uszkodzenie mechaniczne to nic sie nie da zrobic.

Gość gość
Zadzwon albo napisz do Fedexu i opisz cala sytuacje. Kurier ma obowiazek spisac protokol uszkodzenia. Masz list przewozowy to wiadomo kto dostarczyl przesylke.

Gość gość
ale skoro sklep mi wlasnie odsyla telewizor i nie uznaje reklamacji to co dalej moge zrobic>???mam przyjac ten uszkodzony telewizor od tego sklepu czy nie przyjmowac? kurierzy nie chcieli zebym spisala oswiadczenie i bronili sie przed tym bardzo twierdząc ze oni nie sa winni itd.. napisze do fedexu ..ale co mi fedex zrobi??nie odda mi kasy napewno bo powie ze to sklep uszkodzony mi dal tv a nie oni uszkodzili...a sklep nie uznaje reklamacji..itd..:(masakra..

Gość gość
Jeżeli pudełko było nieruszone to znaczy, że wadliwy towar został zapakowany do niego na etapie produkcyjnym. Tak więc gwarancja coś takiego obejmuje. Stała śpiewa o uszkodzeniu mechanicznym. Zadzwoń do sklepu, że kierujesz sprawę do producenta bezpośrednio w związku z niezgodnością towaru w stosunku do oczekiwań i dalej ze skandalicznym potraktowaniem przez sprzedawcę. Pewnie kupowałaś to w jakiejś sieciuwce, a nie w sklepie firmowym. Trzeba s*******i postraszyć. Przeważnie nie chcą mieć kwasu z producentem. Na przyszłość nie odbieraj takiego towaru od kuriera i od razu informuj sklep, że go nie przyjmujesz. Ja tak kilka razy zrobiłem i nie było żadnych problemów. Powodzenia

Gość gość
a do tego minal prawie miesiac od tego dnia kiedy kurier mi przyslal tv..:( i czekalam trzy tygodnie az na dezycje sklepu czy uwzglednia reklamacje..wiec czas tez nie gra na moja korzysc..:(

Gość gość
dam ci na hodziie 21 cali ale dekoder se kupic musisz. Postawisz piwo i gitara:-)

Gość gość
Kurierzy nie maja nic do gadania i musza spisac protokol. Jak odmowili to niech firma za to odpowiada.

Gość gość
ale ona napisala ze spisala oswiadczenie na czystej bialej kartce i kurier sie podpisał pod tym. tylko ze swoich druków nie chcieli dać zeby spisac..

Gość gość
czyli nie odbierac tego uszkodzonego tv soro oni mi go z powrotem wysylają?

Gość gość
czyli nie obwiniac firmy kurierskiej?? juz sama nie wiem...sklep nie uznal reklamacji i dzis mi napisali ze odeslali mi z powrotem tv:( juz raczej nie mam szans z nimi wygrac..

Gość gość
I wlasnie dlatego zawsze place przy odbiorze a nie przelewem

Gość gość
wspolczuje... no teraz to chyba juz sie nic z nim nie da zrobic. Oddaj moze na skup http://sur-wtor.eu/oferta.html - przynajmniej kilka groszy wpadnie do kieszeni

Gość gość
jaki to sklep? cos w stylu Euro RTV AGD? jezeli to duzy sklep, jest na nich sposob ;)