Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktoś zna się na prawie?

Polecane posty

Gość gość

WItam, chciałam dowiedzieć się więcej o art. 197. kk Czy jeśli mój chłopak dotyka mnie kiedy ja tego nie chcę i np. uwaza ze sie ze mna droczy i przytrzymuje mnie i 'maca' to czy taki czyn wypełnia znamiona art 197 p 2 kk? Moim zdaniem chyba nie a jak wg. Was? A co gdy ja dotykam swojego chłopaka w strefy intymne gdy on tego nie chce np. zabiera mi ręke z jego krocza a ja spowrotem ' na siłe' go dotykam, czy tzn ze jestem gwałcicielka? dodam cytat z pewnej str. internetowej : Stanowczo należy podkreślić, że każde umyślne działanie sprawcy, mające na celu zaspokojenie jego potrzeb seksualnych, podjęte wbrew woli ofiary, a polegające na jakichkolwiek czynnościach, począwszy od bezpośredniego dotykania intymnych części ciała ofiary (a więc nie tylko narządów płciowych, ale także np. piersi kobiet), a skończywszy na aktach penetracyjnych (stosunki seksualne z użyciem ust, o***tu) - jest gwałtem w rozumieniu art. 197 k.k. Tak zdefiniowane pojęcie zgwałcenia obejmuje więc jako ofiary tego przestępstwa zarówno kobiety, jak i mężczyzn.

Gość gość
Idź się leczyć.

Gość gość
i to do dobrego lekarza