Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJ CHŁOPAK muzłumanin

Polecane posty

Gość gość

moj chlopak jest muzlumaninem, mieszka w polsce od 15 lat ma 25, odkąd przyjechał,nie miał nigdy z nikim żadnego zatargu, czyta koran, modli się ale nigdy(!) nie namawiał nikogo do zmany wiary, coś na zasasie ty masz swoją, ja mam swoją. X pracuje od 19 roku życia u nas, odprowadza podatki, wrzuca pieniądze do puszek na chore dzieci,pomaga starszym osobom wynosic zakupy ze sklepow, no milion sytuacji, jest po prostu muzlumaninem wychowanym tutaj. Wczoraj kiedy pomagal wynosic kobiecie zakupy, napadla na niego zgrają huliganów, myśleli że jest jednym z nowoprzybyłych uchodzcow,i ze chce ukrasc te zakupy... szkodami go strasznie ludzie go palcami wytykają, aon by każdemu pomógł

Gość gość
Wspieraj chłopaka, co możemy powiedzieć. Ja bym zapytała czy po tym wszystkim nie woli jednak rzucić ten ich islam :P

Gość gość
nie rzuci,to jego religia, nawet bym nie śmiała zadać mu takiego pytania. Aleon nikogonie zaczepianie namawia do zmiany wiary, szkodami go, sam mówi, że gdyby wiedział że cała taka chołota tutaj zjedzie to by z rodzicami tu nie przyjeżdżał..zostali wrzuceni do jednego worka

Gość gość
i dobrze mu zrobili wczesniej czy pozniej jego "bracia" beda g****ic i krasc w polsce i beda bezkarni

Gość gość
Jak nosi brodę niech zgoli. Powaga.

Gość gość
nie wierz ze muzułmanie maja jeszcze hadisy i tam w islamie jest dogmat Islamska Doktryna PodstępuW głównym aprobującym, względem nie-muzułmanów, podstęp wersecie Koranu czytamy: „Niech wierni nie biorą sobie za przyjaciół niewiernych, zamiast wiernych. Kto czyni inaczej, ten nie będzie mieć żadnej więzi z Allahem, chyba że wy, jednak strzeżcie się wobec nich, podejmując środki ostrożności.” (Koran 3:28, patrz także 2:173, 2:185, 4:29, 22:78, 40:28.) Kolejnym istotnym źródłem jest Tafsir al-Tabari, czyli Egzegeza al-Tabariego (IX w. n.e.), która stanowi bardzo ważny komentarz do Koranu i jest powszechnie znana w świecie islamu. Odwołując się do wersetu 3:28, Al-Tabari pisał: „Jeśli wy jesteście pod ich władzą, bojąc się o własne życie, zachowujcie się względem nich lojalnie, w mowie, wewnętrznie żywiąc do nich nienawiść… Allah zabronił wiernym nawiązywać przyjaznych i zażyłych stosunków z niewiernymi, za wyjątkiem, gdy niewierni mają nad nimi przewagę. W takim wypadku, pozwólcie wiernym zachowywać się względem tamtych przyjaźnie.”

Gość gość
Zgodnie z wersetem 3:28, islamski uczony Ibn Kathir (1301-1373) pisał: „Ktokolwiek, kiedykolwiek i gdziekolwiek, boi się ich zła, ten może chronić siebie za pomocą zewnętrznych pozorów.” Na podparcie swojego stwierdzenia Ibn Kathir cytuje towarzyszy Mahometa. I tak Abu Darda powiedział: „Uśmiechajmy się do nich, podczas gdy nasze serca ich przeklinają” i Al-Hassan stwierdził: „Praktykowanie takijji jest akceptowalne aż do dnia sądu [na wieczność].” Inni znaczący uczeni islamu, tacy jak al-Qurtubi, al-Razi i al-Arabi, rozszerzyli znaczenie i zakres takijji dla uzasadniania niektórych czynów. Muzułmanie mogą zachowywać się jak niewierni – od kłaniania im się i czczenia ich bożków, przez krętaczenie, po wystawienie im swych współbraci muzułmanów, obnażając wrogowi ich słabe strony – dozwolone jest właściwie wszystko, oprócz zabicia innego muzułmanina.

Gość gość
a może jest mniej wierzący niżeli ta reszta, tak jak bywa z katolikami, są tacy i tacy

Gość wifigdańsk
ale po co to piszesz autorko? do kogo masz żal? co my mozemy w tej sprawie zrobic?

Gość gość
nie,mój chłopak nie ma brody

Gość gość
Nie wiem. Niech przyjmie katolicyzm i nosi krzyżyk na piersi. Innej rady nie mamy.

Gość gość
hahah ale rady dajecie, zmieni wiarę, to ci jego rodacy by go z******i tu za miejscu,a jest ich juz troche