Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andona

Oszczędzanie

Polecane posty

Gość andona

Na czym warto wg was zaoszczędzić, a czego byście w życiu nie kupiły "po taniości"? Dla mnie na przykład sprzęty elektroniczne są rzeczami, ktore wolę kupić droższe, bo wiem, że będą mi służyć długo potem

Gość padadeszcz1
No oczywiscie są takie rzeczy, jak sprzęty. Natomiast jak już o sprzętach, to ja uważam, że wydawanie kupy kasy na oprogramowanie jest zupełnie bez sensu. Teraz szukałam win 7 i jak patrzyłam na te ceny to aż mnie bolało. Ale przyoszczędziłam, bo kupilam OEMa (jakby ktoś szukał, to ten est ok http://www.kluczsystem-sklep.pl/windows-7-professional-oem-esd-p-4.html ) i zawsze to 185 a nie 400 czy 500 zł... I spożywkę kupuję zdecydowanie ani za tanią ani żadną z wyższej półki

Gość gość
DOBRA. Ale są dwa rodzaje oszczędzania. Mozesz kupić jakiś gniot zamiast dobrego telefonu powiedzmy - tu nie. Albo tak jak ja na przykład kupuję telefony to po prostu na OkeyGSM i wtedy oszczędzam, bo są tam, naprawdę tańsze niz powiedzmy w sklepach normalnie.

Gość gość
na jedzeniu i dobrych butach nigdy nie oszczędzam

Gość gość
na jedzeniu i dobrych butach nigdy nie oszczędzam

Gość Monka77
Nie koniecznie trzeba oszczędzać na podstawowych rzeczach, no chyba, że kupujemy z przesadą ubrania czy buty. Ja regularnie oszczędzam - odkładam 800 zł z co miesięcznej pensji, dzięki czemu mam na koncie dużo oszczędności, które w razie potrzeby mogę przeznaczyć na rzeczy, które mi "wyskoczą".