Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsgfdg

Jasnoczerwona krew ze śluzem

Polecane posty

Gość dfsgfdg

Witam :) Mój cykl wynosi średnio 26 dni (ostatnie 3 miesiączki), tydzień temu kochałam się kilka razy z narzeczonym bez zabezpieczenia, skończył we mnie może z 2-3 razy, teoretycznie wypadały dni niepłodne, no ale nigdy nic nie wiadomo :) stąd moje pytanie, okres powinnam dostać dopiero dzisiaj, ale od wczoraj boli mnie lekko podbrzusze jak przy miesiączce i mam bardzo lejące plamienie, jasnoczerwone, sam śluz z krwią, robiłam dzisiaj test ale wyszedł negatywny, jednak chyba się trochę pospieszyłam, chciałabym tylko wiedzieć czy mozliwe jest ze zaszłam w ciąże, i to jest jakiś objaw? Pozdrawiam :)

Gość gość
są dwie opcje: -początek okresu -implantacja

Gość dfsgfdg
jak wygląda to krwawienie implantacyjne? ma jakieś określone 'normy' w tym jak wygląda? z godziny na godzinę jest coraz mniej krwi w tym śluzie który jeszcze wycieka, ból brzucha również ustępuje, żadnych skrzepów od początku też nie było.. to chyba raczej nie okres, bo wychodzi na to że ustępywałby w momencie gdy miał prawo sie dopiero zacząć..

Gość gość
no to pasuje do implantacji. "Krwawienie implantacyjne: jak je odróżnić od miesiączki? Krwawienie implantacyjne występuje zazwyczaj od 6 do 12 dni po zapłodnieniu, czyli niemalże w terminie spodziewanej miesiączki. Jednak nie jest trudno odróżnić je od menstruacji. Przede wszystkim, krwawienie implantacyjne jest bardzo skąpe, czasem jest to dosłownie kilka kropli krwi. Zazwyczaj trwa też krócej niż miesiączka - najwyżej 3 dni, najkrócej kilka godzin. Kolejnym wyróżnikiem jest nasilenie objawów. O ile w przypadku menstruacji u dużej części kobiet pojawiają się skurcze i długotrwały ból, o tyle w przypadku krwawienia implantacyjnego,oprócz skąpego krwawienia i ewentualnych lekkich i nieregularnych skurczów, nie występują żadne inne dolegliwości. Nie ma ono również żadnego wpływu na dalszy przebieg ciąży. Jest wyłącznie objawem fizjologicznym. Krew menstruacyjna ma inny kolor niż krwawienie implantacyjne. Jest bardziej intensywna i czerwona. Implantacja objawia się natomiast plamieniem brunatnym, brązowawym - bardziej "brudnym" - lub jasnoróżowym. Często wygląda właśnie bardziej jak plamienie niż krwawienie. Jeśli po krwawieniu pojawią się pierwsze objawy ciąży: poranne mdłości, zaburzenia smaku, opuchlizna i tkliwość piersi oraz ogólne poczucie zmęczenia, najprawdopodobniej miałaś do czynienia z krwawieniem implantacyjnym i jesteś w ciąży, co trzeba potwierdzić podczas wizyty u lekarza."

Gość UwU

Mam 12, i mam dokładnie takie same objawy w implantacji. Pomoże ktoś?