Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy widujecie w realu takie idealne, piękne włosy jak np. na blogach?

Polecane posty

Gość gość

Ja nie i nie wiem czemu. Miałam na studiach koleżankę, która miała włosy doskonałe, ale codziennie je myła, prostowała i stylizowała i ciągle chyba farbowała, po takich zabiegach każde wyglądałyby świetnie (teraz już takich nie ma, chyba jej to wszystko zaszkodziło). Zastanawiam się, czy włosy idealne w ogóle istnieją

pewnie istatnieja, ode mnie dziewczyny maja grube geste i zadbane wlosy jednak codziennie mecza je odzywkami olejkami...

Gość gość
Tak? A ja właśnie doszłam do wniosku, że bardzo rzadko widuję dziewczyny z grubymi, gęstymi włosami, no nawet jak są gęste, to kucyki cieniutkie. Wydaje mi się, że to też wina naszych czasów, dawniej przecież każda dziewczyna i kobieta miała grubaśny warkocz, a teraz większość miałaby jak ołówki...

Gość gość
to sie da zrobic, sama odkad zaczelam bardziej dbac o wlosy widze ze sa w coraz lepszym stanie a jesli chodz i grubosc warkocza/gestosc wlosów to sie zastanawiam czy to, za mamy wlosy gorsze niz nasze mamy nie wiaze sie z tym ze one je codziennie szczotkowaly i uzywaly mniej "chemii"

Gość gość
To na pewno, a do tego pewnie wpływ mają też toksyny obecne nawet w wodzie i powietrzu, złej jakości, naszpikowana chemią żywność itp. Niby da się zrobić, ale np. ja o swoje włosy dbam jak szalona, ale np. gęstości i grubości nie przeskoczę i też dobrze wyglądają tylko wtedy, jak są wystylizowane

Gość gość
a jak dbasz? bo na pewno tu jest problem

Gość gość
Problemu nie ma, po prostu są raczej cienkie i szybko tracą objętość. Jak dbam - używam szamponu Babydream, czasem maski Joanna Naturia z lnem od połowy długości, czasem odżywka Joico Reconstructor głównie na końce, serum na blask Dabur też czasami. Olejuję Khadi (na skórę głowy) i Sesą (na włosy). czasem używam też indyjskich szamponów i masek - amla, maka, kalpi tone, od czasu do czasu robię laminat albo płukankę z cysteiną. Piję też siemię i wcieram Radical. Nie używam suszarki, żadnej stylizacji, czeszę Tangle Teezer, płuczę zimną wodą

Gość gość
Tak, mam koleżankę z naprawdę fantastycznymi włosami. Nie są grube, ale ma ich duuużo, falowane, do pasa prawie. Jak jeszcze się nie wciągnęła we "włosomaniactwo" to te włosy faktycznie były takie sobie, matowe choć nie zniszczone ale teraz mogłaby z marszu w reklamach startować. A ja czy dbam czy nie, to szału nie ma, bo ja z kolei mam włosy dosyć grube, ale ich mało, i do tego proste jak druty...

Gość gość
Ja to się w sumie cieszę, że nie widzę takich ładnych, bo spaliłabym się z zazdrości ;) Mam hopla na punkcie włosów. Tej koleżanki, o której pisałam w pierwszym poście, podziwiałam cały czas, ale z tego co wiem, to u niej właśnie włosomaniactwo sprawiło, że po jakimś czasie już nie były takie ładne, choć w jej przypadku to była mania dbania ale z jednoczesnym farbowaniem i prostowaniem codziennie, więc chyba nic dziwnego.

Gość gość
Prawdziwe włosomaniactwo odżegnuje się ogniem i mieczem od wszystkiego, co włosy niszczy ;)

Gość gość
No wiesz, można się sprzeczać co do znaczenia tego słowa, można być maniaczką dbania o włosy, ale i maniaczką jeśli chodzi o to, żeby dobrze wyglądały, np. przez prostowanie :) Ona była tą drugą

Gość gość
a jaki właściwie jest problem? bo nie napisałaś tylko gdzieś tam wspominasz, że niezbyt gęste, cienkie i tracą objętość

Gość gość
No bo taki mam problem :) Ale nie chodzi o moje włosy, temat jest inny

Gość gość
aaa no to sorry, zagalopowałam się ;-) więc na temat: tak, widuję w realu takie idealne, piękne włosy. Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ale jak myśle teraz o znanych mi dziewczynach to takie wlosy mają raczej te, które poza tym są dość niepozorne czyli jakieś sportowe ubranie, płaskie buty, nie malują się itd.

Gość gość
To pewnie geny... Ja w ogóle mam takie przeświadczenie, sądząc nie tylko po sobie, że jak ktoś ma badziewne włosy to wiele nie zrobi, a czasem nawet nadmierna dbałość może bardziej zaszkodzić, a jak ktoś ma genetycznie świetne to może nic nie robić i ma piękne

Gość loleczkaloleczka
ciekawych rzeczy się tu dowiedziałam :) fajnie widzieć, jak dbacie o włosy ;> a nie macie takiego wrażenia, że nasze włosy ogólnie zrobiły się gorsze jakościowo? jak byłam mała to miałam gęstą blond czurpynę... a teraz fakt włosy długie i błyszczące, ale brak im objętości. Fakt, że od czasu jak używam kosmetyków great lengths jest lepiej, bo takie z naturi to mi w ogóle nie służyły, ale to może kwestia włosów po prostu

Gość gość
Ja mam piękne włosy jak z reklamy TV. Oczywiscie je farbuję, ale u fryzjera, uzywam tylko profesjonalnych kosmetykow do stylizacji, odzywki, maski. Codziennie je myję i suszę suszarką oraz modeluję lokówko-suszarką :)

Odkąd koleżanka zaczęła stosować rady Kosmetycznej Hedonistki w zakresie pielęgnacji włosów to widzę, że ma właśnie tak piękne, lśniące włosy.

Gość gość
demulgator , to są zwykłe silikony w zdzierczej cenie. To samo kupisz dużo taniej jako "jedwab", wybór jest duży (trzeba tylko brać te bez alkoholu w składzie).

Gość gość
Monika63 , przestań spamować tym GÓÓÓWNEM. To koło dobrych kosmetyków nawet nie leżało.

Takie wlosy mają kobiety z Indii. Stosują one olejowanie włosów zamiast chemicznych szmponów i odżywek. Olejowanie nie jest skomplikowanym procesem

Gość zdzichazamiata
uwielbiam metody greatlengths! <3