Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niezaradna rodzina narzeczonego

Polecane posty

Gość gość

Witam , nie znalazlam podobnego tematu , wiec pomyslalam ze sama takowy napsze. Otoz jestem pelna watpliwosci co do dalszego zwiazku z moim narzeczonym , z powodu jego rodziny , ale zaczne od poczatku. Kiedy go poznalam ( 3 lata temu) mieszkal sam , wynajmowal niedrogo mieszkanie i pracowal. Bylo super przez kilka miesiecy ale cos zaczelo burzyc nam nagle ten spokoj. Otoz siostra x ciagle podrzucala mu swoje dziecko , a jego rodzina ( matka , ojciec) ciagle zwalali mu sie na glowe nawet na (kilka!) tygodni. Sytuacja wygladala tak , ze przychodzilam do niego a w jego domu przesiadywal ojciec z matka i jeszcze siostrzenica mimo ze mieli wlasny dom . W koncu zaproponowalam ze bede sie zajmowala ta 6 letnia dziewczynka ale odplatnie , siostra sie zgodzila. Wygladalo to tak ze codziennie stawialam obiadki , odprowadzalam do domu w nocy po kilka kilometrow i zapewnialam atrakcje za 300 zl na miesiac. Po roku klotni ( dziewczynka czasem mowila mi ze babcia mowi o tobie zle) zdecydowalam , ze nigdy sie nie uwolnimy od jego rodziny i postanowilismy wyjechac do Holandii. Moj x pojechal pierwszy a potem ja. Niestety nie ukladalo sie nam zbyt dobrze. W Polsce nie mial zadnych oszczednosci wiec pozyczyl od matki na wyjazd 3 tys a ja 2 tys. Moja mama powiedziala , ze oddam jak znajde dobra prace . Ale jego rodzina nie daje nam zyc. Pojechalismy w ciemno i do tej pory nie ustabilizowalismy sie finansowo ( czesto zmieniamy prace , pokoj , raz ja pracuje raz moj) nie jest to zalezne od nas , po prostu jest tu bardzo duzo Polakow i jest ciezko cokolwiek znalesc. To ciagnie sie juz od 3 miesiecy , ciezko nam zwiazac koniec z koncem w nowym kraju. Kilka tygodni temu dowiedzialam sie , ze matka x na jego wyjazd ( nie tak jak mowila pozyczyla mu oszczednosci) ale wziela pozyczke! Teraz ciagle dostaje wiadomosci o odsetkach , o tym ze nie starcza jej na jedzenie ale maz nie pojdzie do pracy bo cos tam. Robi mu pranie mozgu , zmusza do wyrzutow sumienia , ze przez niego nie rozmawiaja ze soba. Ojciec wyprowadzil sie do siostry , ktora go utrzymuje. I teraz pytanie. Czy to normalne aby w wieku 60 lat robic takie cyrki? Zeby przez 60 lat nie dorobic sie nawet auta? Nie miec 3 tys oszczednosci? Ehh nie mam juz sil..

Gość gość
pożyczyłaś pieniądze od jego rodziny, nie masz z czego oddać, więc obrabiasz im tyłki na publicznym forum??? rozumiem, że ty uważasz się z zaradną, co? pożyczyć, nie oddać i jeszcze pretensje!

Gość gość
Czy to normalne aby w wieku 60 lat robic takie cyrki? Zeby przez 60 lat nie dorobic sie nawet auta? Nie miec 3 tys oszczednosci? Ehh nie mam juz sil.. xxx a dlaczego twoja mamusia sie niczego nie dorobiła i nie miała grosza, żeby dać ci na wyjazd? - nad tym się już nie zastanawiasz?

Gość gość
zgadzam się z powyższym postem a do tego narzeczony miał mieszkanie więc ktoś chyba mu je kupił no chyba że wynajmowane

Gość gość
najwyrazniej to biedni ludzie i ledwo im starcza na życie. Takie są realia w naszej Polsce. Co do pieniędzy...pożyczyliście więc wypada zacząc oddawac po trochu. To nie był prezent, a matka narzeczonego ładnie się zachowała , że wzięła dla syna pozyczkę, nie sądzisz?

Gość gość
dzisiejsza młodzież uważa, że rodzicom nie oddaje się pożyczonych od nich pieniędzy