Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMartyna

nadwaga u 2 miesiecznego niemowlaka

Polecane posty

Gość gośćMartyna

Moja corka wedlug pediatry ma nadwage. Nie przekarmiam corki, nie wciskam jej mleka na sile daje tyle ile domaga tj. Max 110 ml co trzy czasem 4 godziny. Karmie MM. W nocy spi wiec zazwyczaj ma przerwe w jedzeniu ok 7 / 8 godzin. W rodzinie tez slysze ciagle komentarze ze robie z dziecka klusks itd. Mala urodzila sie z waga 2800 teraz wazy 4500 ma dokladnie miesiac i tydzien. Moje pytanie do Was : co robic? Karmic jak karmie i nie patrzec na glupie uwagi, czy np. Robic mieszanke 120 ml wody i jedna miarka mleka mniej jak na 90? Nie chce zrobic dzoecku krzywdy tuczac ja, ale nie chce tez glodzic tego malucha. Poradzcie cos prosze:)

Gość gośćMartyna
Sorki mialo byc. 2 miesiace i tydzien:) aurotka

Gość gość
Jak rozrzedzisz mleko to sie nie naje i będzie głodna :) mój pediatra by powiedział ze je prawidlowo, a nadmiar zgubi jak chodzic zacznie :)

Gość gość
A czemu nie karmisz piersia? Wtedy by nje byla taka tlusta jak po mm

Gość gość
Pediatra kretynka. Twoje dziecko przybiera prawidłowo. Masz jakieś 850g na miesiąc. Dziecko w pierwszych 4 miesiącach przybiera 120-225g na tydzień, to masz na miesiąc 500-900. Moja pierwsza córka przybierała 500-700 w zależności od miesiąca będąc pierwsze 3 miesiące tylko na kp, a potem kp plus mm. Waga urodzeniowa 4350g. Druga waga urodzeniowa 4520g, w pierwszych 3 miesiącach ok 1000, a nawet dobiła w jednym miesiącu do 1200, karmienie kp + tylko jedno mm dziennie, bo taki żarłok. Jak widzisz nie ma reguły. Karmisz prawidłowo, co 3-4 godziny.

Gość gość
taaa,ja karmiłam piersią i tak samo pampuchy były,ze mi kazał lekarz przepajac :O a Ty nie słuchaj głupot-zjada tyle ile potrzebuje i wg tabeli ,wiec sie nie martw

Gość sallllli
No tak, nie dalas cyca i teraz problemy l. A co to bedzie w przyszlosci jak zacznie chorowac.

Gość gość
gość dziś A czemu nie karmisz piersia? Wtedy by nje byla taka tlusta jak po mm x Podana waga dziecka nic nie mówi o tym, aby ono było tłuste. Jak dziecko jest długie, to tłuste przy tej wadze nie jest.

Gość gość
"Pediatra kretynka. Twoje dziecko przybiera prawidłowo. Masz jakieś 850g na miesiąc. Dziecko w pierwszych 4 miesiącach przybiera 120-225g na tydzień, to masz na miesiąc 500-900. " przecież dziecko przybrało w miesiąc prawie 2 kg, czyli dwa razy więcej niż górna granica normy. MM nie jest naturalnym pokarmem i można przekarmić. Choć z tych ilości które zjada nie powiedziałabym , że je dużo. Może hormony sprawdź?

Gość gość
W jaki miesiac? Przeciez pisze ze dziecko ma ponad 2 miesiace, dziewczyna sie poprawila w poscie nizej.

Gość gość
gość dziś Gość 17:28 ci już napisała. Dziecko ma dokładnie 2 miesiące i tydzień. Czytaj drugi post autorki.

Gość gość
A to sory, ja nie widze wobec tego problemu.

Gość gość
Jak nadwaga Autorko jest ok . Nic sie nie martw .

Gość gość
kuzynki corka karmiona mm urodzona z waga 2800 po 6 tyg wazyla 3,5kg,moja urodzona 3350 po 6 tyg wazyla juz 5600 ale u mnie kp. nie stresuj sie za bardzo. niech malenstwo je jak jest glodne

Gość gość
moja urodzona 3300 teraz ma dwa miesiace i 4200. pediatra mowi ze ok takze chyba twoj przesadza

Gość gość
o sory 4800 mialo byc

Gość gość
Mój mając 2miesiące ważył 5200 a urodził się z wagą 3040g. Nikt nie mówił, że za dużo... Na roczek miał 9,5 a na 2lata 11,5, do dużych wiec nie należał.

Gość gość
Moj: Ur 3600 Wypis 3200 1 miesiac 4300 2 miesiace 6400 6 miesięcy 8600 Na piersi. Córka była wręcz pulpitem do 6 m mimo ze tez była na piersi. Później dziecko zwalnia z życiem. Moja na 6 miesięcy wazyla 8200 a na rok 12 wiec...

Gość gość
nadwaga u niemowlaka...padłam:D czego to blondynki nie wymyślą (tutaj mam na mysli pediatrę):D

Gość gość
jakie durne i puste są te, co piszą że dziecko jest grube od mm, ja karmię piersią i mój syn przybiera na wadze bardzo dużo, choć karmiony jest co 3-4 godziny, taki po prostu jest i tyle i to samo jest z dzieckiem Autorki, nie przejmuj się, ja też słyszę że jaki to mój jest pulchniutki, na szczęście trafiłam na mądrego pediatrę, który mnie uspokoił i Tobie również radzę poszukać innego

Gość gość
Dokladnie zmoen pediatre i nie bron boze nie odchudzaj dziecka:)

moja córcia ma 20 tyg kp, ale wcześniej dokarmiałam mm, miałam mało pokarmu dziecko było karmione tylko przez butelkę nawet moim mlekiem bo odciągałam, jadła tyle ile powinna i waży 8 kg, uważam że to trochę dużo, dzieci koleżanek ze szkoły rodzenia są dużo mniejsze, ale może moja mała taka jest i juz, a pediatra kazał ją już po 4 mis dokarmiać zupkami bo jest gruba...