Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZrównoważonyON

Dziewczyna bluszcz jak jej to uświadomić?

Polecane posty

Gość ZrównoważonyON

Witam, jestem w związku ponad rok z dziewczyną "bluszczem" - dla niej jestem całym światem i żyje tylko dla mnie, nie ma zainteresowań, hobby którymi się zajmuje dłużej niż kilkanaście minut. Chce się ciągle widywać i nie pojmuje jak ja mogę się z nią nie widzieć 4-5 dni, nie odpisać na wiadomość przez kilka godzin, nie chcieć spędzać każdego weekendu wspólnie. Mimo tych wad - chcę z nią być, chcę jej pomóc "uciąć" macki, bo jest wspaniałą osobą przy której czuję się dobrze, pod warunkiem, że mam daną swoją przestrzeń, ale jak w każdym problemie pierwszy krok to uświadomienie sobie, że się taki problem ma. Ona nie widzi w swoim zachowaniu nic złego i tym bardziej dziwi się, że ja widzę. Kilkakrotnie podejmowałem rozmowę i kończyło się to tym samym, czyli fochem, niezrozumieniem, płaczem. Nie wiem jak do niej dotrzeć, przykłady nie działają, a szantażować jej "rozstaniem" nie mam zamiaru. Czy któraś kobieta ma na to pomysł? Nie oczekuję zmiany z dnia na dzień, wiem, że to będzie trudny i długi proces - ale chcę z nią to przejść - pod warunkiem, że i ona zauważy, że tak nie może wyglądać zdrowy związek, oparty na miłości, zrozumieniu i dawaniu sobie oddechu.

Gość gość
Podaruj jej książke dlaczego mężczyźni kochają zołzy i powiedz jej że tego od kobiety wymagasz.

Gość ZrównoważonyON
Dzięki, ale cytat "tego od kobiety wymagam" sam w sobie dla mnie niesie słaby przekaz, a do tego jeżeli nie chce słuchać mnie (osoby wg. niej na której jej najbardziej zależy na świecie) to tym bardziej nie przyjmie rad z książki, która też nie jest doskonała i trzeba umieć spojrzeć z dystansem na to co w niej jest zawarte.

Gość gość
Nie dawaj jej tej książki bo ona wtedy nie będzie się seksownie stroić, nie będzie robiła obiadu i będzie udawać że się boi pająków (tam są takie rady!) oprócz tego, gdy będzie chciała żebyś zmienił coś w zachowaniu to zamiast z tobą porozmawiać to będzie ośmieszać cie przy znajomych i rodzinie. Docen to że masz fajną ciepłą babkę a nie suke!

Gość gość
Załatw jej koleżankę albo zainspiruj jakimś hobby. Trudne, ale możliwe.

Gość gość
ojej, to nie spotykaj się z nią tak często, albo nie wiem co .. Może niech sobie znajdzie jakieś ciewwe hobby , spotka z kolezanlka itp

Gość gość
Zaproponuj jej zajęcia z samoobrony/sztuk walki pod pretekstem, że tak się o nią martwisz, kiedy nie ma jej przy tobie, zawsze to będzie jakieś hobby :)

Gość gość
Daj się jej spotykać z jakimś kolegą.

Gość gość
A ty pewnie chcesz ja tylko widziec wtedy , kiedy najdzie cie ochota na bzykanko ?

Gość gość
Haha, kolega też byłby spoko, w końcu dziewczyna ma duże potrzeby miłości i dużo czasu również ;)

Gość gość
Moim zdaniem powinniście się rozstać. Nie pasujecie do siebie po prostu. Ona chce spędzać z ukochanym każdą wolną chwilę, a ty potrzebujesz przestrzeni, albo nie dorosłeś jeszcze do związku. Ja też spędzam z facetem każdy weekend, mieszkamy razem, więc trudno byłoby spędzać osobno... chyba, że jest np. jakiś ważny mecz i on zaprasza kumpli, albo idzie do kogoś, wtedy ja wychodzę z kumpelami na babski wieczór, ale to są wyjątki. Zazwyczaj jak gdzieś wychodzimy, to wspólnie. I mój ukochany się nie buntuje, że go ograniczam itp, sam proponuje wspólne wyjścia. Najlepiej dla Ciebie, a przede wszystkim dla Twojej dziewczyny będzie, jak się rozstaniecie i znajdziecie partnerów z podobnym do Waszego spojrzeniem na związek.

Gość gość
Zostaw ja bo to nie jest material na zone :( znajdz sobie taka co ci bedzie rogi przyprawiac , a ty bedziesz za nia ganial jak piesek :D

Gość gość
Podaj jej adres , my ja uswiadomimy ,ze ma cie kopnac i znalezc sobie faceta ,ktory ja pokocha :)

Gość gość
dokładnie

Gość gość
ja jestem taka jak Ty autorze ,potrzebuje duuużo czasu dla siebie ,muszę tyle rzeczy zrobić i szlag mnie trafia że mam go tak mało dla ukochanej osoby ,widzisz różnicę :-)? a nawet jak robie to i tamto to też tęęęęsknieee,jesteś zimny :-) tęsknota jest konieczna tylko ten brak zainteresowań niepokoi bo bycie jedynym zainteresowaniem jest ciężarem ,może ją osacz :-) spędz z nią caaały tydzień non stop ,może jak ją nasycisz to zauważy świat wokół,a najlepiej zrób jej baby to główne zainteresowanie takich kobiet i mają w końcu zajęcie :-)

Gość gość
Baba walkuje durnotawy temat... idz na ogolny glupie babsko....

Gość gość
macie inne potrzeby- pragnienia , ona chce zwiazku ty romansu,

Gość gość
ona cie kocha