Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny , kobiety poradzcie

Polecane posty

Gość gość

witam. w wakacje zamieszkalem ze swoja dziewczyna. wszystko jest super tylko zauwazylem ze ona strasznie malo je. nie jest jakas wychudzona czy cos i nie choruje na nic tylko jest to dla mnie bardzo podejrzane bo wczesniej nie zwracalem uwagi na takie rzeczy a teraz mnie to niepokoi. gadalem z mama i zrobila panike ze pewnie anoreksja. nie chce sie rzucac na dziewczyne z oskarzeniami ale nie chce tez tego zignorowac. tak wiec co jada moja dziewczyna.

Gość gość
mało to znaczy ile? Jeśli ty na obiad zjadasz 4 schabowe a ona jednego to faktycznie wg ciebie mało je

Gość gość
rano pije kawe. do pracy bierze kanapke czyli 2 kromki chleba razem. po pracy jada mala miseczke zupy a drugie danie na tzw talerzu deserowym. i w zasadzie to byłoby tyle na cały dzien. czasem jeszcze jakies jabłko czy owoc bo widze ze ubywa z koszyka. ja nie wiem moze to normalne moze tyle kobiety jedza. u mnie w domu raczej jada sie duzo wiecej ona sie jie odchudza. jezdzi na rowerze. w weekend na sniadanie jada 1 kromke chleba i to jej cale sniadanie. kiedys spytalem czemu tak malo a ona ze ma taki malutki ziladek i wiecej nie zmiesci. czy to możliwe? prosze poradzcie.

Gość gość
możliwe naprawdę

Gość gość
Ja tez tyle jem, moze na sniadanie troche wiecej ale dopycham się słodyczami

1 kromka chleba to normalna ilość na śniadanie. Pewnie w pracy jeszcze coś przegryzie i tyle. Ja na przykład w ogóle nie jadam śniadań, rano kawa, o 10 pierwszy posiłek - najczęściej sałatka, ze 3 kawy w ciągu dnia, potem jakieś warzywa na parze z kurczakiem i ryżem na małym talerzu i czasami wieczorem jogurt. I nie uważam, żebym mało jadła.

Gość gość
no tak wg mnie to bardzo malo dlatego pytam was. np jemy spagetti to to jest po pracy jej jedyny posilek i na ten malutki talerzyk daje sobie troche makaronu i chochelke sosu. to zjadla przez dzien wtedy - kanapka. spagetti. moze jabłko czy jakis owoc. nie ma w zwyczaju jadac na miescie ani kupować sobie czegos do pracy skoro zabiera jedzenie z domu. sama tak mowi i mnie czesto ochrzania ze jem syf jak cos mi wpadnie na miescie.

Gość gość
słodycze jadamy od wielkiego dzwonu ale zwykle jakies ciasto albo domowy deser. ona jest taka bardziej eko i np mowi ze parowki to najgorszy syf i opowiada mi co w nich jest wiec sie interesuje jedzeniem. tak sama je nie wpycham jej oba tez nie unika ta obiadokolacje jemy razem. kiedys smialismy sie ze jakby miala gotowac tylko dla siebie to by sie ne oplacalo bo tak malo je.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi juz jestem spokojniejszy.

Gość gość
A ja uwazam ze to za malo. Tyle to je dziecko a nie dorosła kobieta skoro je kanapkę z jednej kromki to Max 250 kcal, troche spagetti 500 i owoc 150 nie wychodzi nawet 1000 kcal a to za mało nawet dla osob na diecie. Pewnie ciagle jest przemęczona, śpiąca i brak jej energii. A moze ma jakies zaburzenia żywienia do ktorych nie chce sie przyznać i boi sie przytyć.

Gość gość
tak to normalne. ona po prostu nie potrzebuje wiecej jeść a kiedy zje za duzo to po prostu zle sie czuje dlatego je wg. zapotrzebowania. niestety ja tak nie potrafie i bardzo tego twojej dziewczynie zazdroszcze.

Gość gość
gdyby zaczęła jeść jeszcze mniej wtedy możesz się bać mów jej często że jest piękna