Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

guz na glowie niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

moj dwumiesieczniak zauwazylam ma cos na glowie lekko wypukle jakby nabil sobie guza:/ a przeciez to niemozliwe. czy ktoras z mam spotkala sie z czyms takim? wczoraj to zauwazylam:/

Gość gość
Nie chce straszyć ale idź na rtf. Koleżanka tak miała, na rtf wyszły jej dziecku jakieś przejasnienia jakby ubytek kości, teraz maja biopsje.

Gość gość
a nie mógł od zabawki sobie odcisnąć, albo kocyka, poduszeczki, gdzieś uderzyć lekko, skóra delikatna i byle co może spowodować w którym miejscu na głowie?

Gość gość
u gory z tylu tak po lewej stronie. wlasnie nie wiem od czego to sie zrobilo:/ za tydzien ma szczepienie to przy okazji zapisze go do lekarza jesli to nie zniknie

Gość gość
może gdzieś stuknął, spokojnie

Gość gość
matko święta...coś na głowie ma, a ta się radzi na forum....was chyba pogięło?

Gość gość
ojojoj no pyta nas na początek zapewniam, ze poważne sprawy dot. guza mózgu na zewnątrz nie wyłażą w postaci guzka na skórze

Gość gość
Tu autorka nie nie pogięło mnie pytam żeby wstępnie usłyszeć tzn przeczytać co to może być dziecko się czuje dobrze tylko to uwypuklenie Jak guz nabity. Jak nie zniknie skonsultuje z lekarzem. Dziękuję za wypowiedzi

Gość gość
To najprawdopodobniej węzeł chłonny. U mojego synka był podobny. Teraz mu się powiększa przy infekcjach. Nie wiedziałam ze na glówce mogą być i byłam spanikowana.

Gość gość
Mój syn też ma często powiększony węzeł chłonny na główce z tyłu, na potylicy. Pediatra podejrzewala najpierw chloniaka, poszłam z synkiem na usg główki i się okazało ze to węzeł chłonny o prawidłowej strukturze. Powiększa mu się przed i w trakcie infekcji oraz przy zabkowaniu. Teraz synek ma dwa lata, odkryłam to jak miał 3 miesiące.