Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze snem u 6 tyg dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam moja corka od urodzenia ladnie spala. Ale od kilku dni ma problem z zasnieciem, przymyka oczka, otwiera i tak przez godzinę a gdy w koncu zasnie spi 15-20 minut. Widze, ze jest zmeczona ale nie moze zasnac. Dodam, ze w nocy poki co dosyc ladnie spi. Jak jej pomoc by w dzien tez spala.

Mój syn, również 6 tyg, ma to samo, nie martw się, to skok rozwojowy 6 go tygodnia, samo minie, przerabialam to ze starszą córka.

Gość gość
mam dokładnie ten sam problem, córka śpi kilka minut i się budzi, też 6 tygodni ma... ale u mnie problem już jakieś 2 tygodnie trwa, a wcześniej potrafiła spać i 3 godziny, byłam w stanie zrobić wszystko w domu i jeszcze się nudzić. W nocy tez ładnie śpi, choć zasypia twardo dopiero ok godz. 22, 23. Wczoraj nosiłam ją w chuście kilka godzin i prawie cały ten czas przespała, więc potrzebę snu ma, problem się pojawia, jak ma spać sama - odłożona do łóżka czy łóżeczka. Mam nadzieję, że to minie...

Gość gość
Mam nadzieję, że minie bo nie moge patrzec jak moje malenstwo sie meczy. A wieczorami przed kapielą juz placze ze zmeczenia.

Gość gość
Dokladnie jeszcze kilka dni temu spala po 2 godziny kilka razy dziennie i tez po zrobieniu wszystkiego w domu, mialam czas sie ponudzic i wypic kawe. Moja corka jest kapana o 19.45 po tym mleko i idzie spac na noc sama zasypia, ale w dzien nie chce...

Gość gość
dzieki dziewczyny za odp. zawsze to jakies pocieszenie i dobrze nieraz z kims pogadac chociaz na forum jak sie siedzi caly dzien sama z dzieckiem

Gość gość
pisałam tu wcześniej o chuście i na razie to jedyny mój pomysł na spanie dziecka - zasypia w zasadzie, zanim ją zdążę zawiązać porządnie drugi sposób wypróbowany dziś - spanie w "gniazdku" z poduchy (zasnęła przy karmieniu, później wylądowała na poduszce i śpi już jakąś godzinę - ciekawe czy to będzie normą), czytałam, że dzieciom tak malutkim najwygodniej się śpi w pozycji płodowej, gdyż mają kręgosłup fizjologicznie wygięty w pałączek, na twardym im po prostu niewygodnie (potwierdzałyby to chusta i poducha)

Mój maluch śpi juz godzinę, wydaje mi się, że kryzys mija, ok 5 dni tak szalał. Jutro skończy 6 tygodni. W nocy śpi ładnie, budzi się 2 razy na jedzenie, karmie go bebilon em pepti. Jakoś mało się stresuje, wiem, że to wszystko szybko mija i po prostu trzeba przetrwać te wszystkie niedogodności