Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pobudzanie laktacji czy ktoras z Was to przeszla?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny...pomozce. moja corka ma 16 dni-dopiero po tyg. podcieto jej wedzidelko,do tego czasu zle ssala i po tygodniu ledwo 20ml odciagalam. potem,po paru dniach walki 30...teraz, w 16 dniu-50ml. czy nie powinno szybciej i wiecej byc pokarmu?pije femaltiker karmi herbatki wypozyczylam laktator i co 3 h odciagam...prosze wypowiedzcie sie

Gość gość
a mala nie moze teraz ssac?? powiem ci,ze ja tez sciagalam 50ml a dziecko bylo tylko na kp. nie kazda kobieta sciagnie pokarm ale dziecko to co innego to nie zimna maszyna, karmienie to tez uczucia.....

Gość gość
Ja p********** No uczucia. Lzy wzruszenia. Mleko ociekajace miloscia ;) Pyta laska o konkretna sprawe, i jak zwykle kafeterianki w formie -uczuciami jeszcze nikt dziecka nie wykarmil :D

Gość gość
13:24 Kretynka Autorko, to że nie ściągasz, nie znaczy że dziecko nie wypija. Nie na każdego laktator tak działa, ja 150 ml ponad godzinę ściągałam i to z nocy, z pełnych piersi, bo dziecko całą noc przesypiało...

Gość gość
Najbardziej laktacje pobudza ssanie przez dziecko , a nie laktator. Tak czy inaczej uwazam ze pieknie sciagasz mleczko a ilosc tez jest spora , ja kiedy moj synek mial ok dwa tyg sciagalam ok 15 , a on rosl 100 g na dobe w pierwszym miesiacu. Ale jak chcialam pobudzic laktacje to przystawialam dziecko bardzo czesto , ssal ok 10- 15 godzin w ciagu doby

Gość gość
Jak dziecko ładnie przybiera to jest ok.

Gość gość
ciągle mi mówi polozna, ze mam za malo pokarmu i mam dokarmiac-wiec sluchalam jej, ale szczerze mowiac...te 50ml wypija i jest spokoj, jak dokarmialam (bo przez ten tydzien z niepodcietym wedzidelkiem waga spadla i kazala nadroic) to ulewala :/ czyli że za dużo, widocznie jej starcza te 50 ml?? dziecko oczywiscie wisi na mnie cala dobe ;) a co 3h odciagam i chowam do lodowki. w trakcie odciagania nocnego dobijam do 70ml. wlasnie ją zważyłam - 16 dzien życia, waga ur. 3880, waga sprzed chwili 3920. (po pierwszym tyg. miała 3630).

Gość gość
Waga jest teraz w sam raz. A jak mala teraz ssie? Jezeli ssie prawidłowo to wg mnie to po prostu karm. Jak masz czas to niech córka pije ile chce i nie ściągaj już pokarmu ani nie dokarmiaj, bo nie za bardzo widzę sens. Dziecko swoje wyciągnie, kontroluj wagę i laktacja powinna się unormować. Laktator nie działa tak jak dziecko, ja też ściągam po 20-30 ml z trudem, a córkę normalnie karmię.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź :) odciągam, bo mnie ciągle stresują-każdy co innego radzi... i że powinna już 80ml wypijać. jak tyle spije to zawsze uleje. cała głupia już jestem. ale chyba po prostu tak zrobię-będę karmić piersią i obserwować wagę, nawet kupiłam taką dla niemowlaków na własność hehe ;)