Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta HCG

Polecane posty

Gość gość

Cześć, 4 dni przed @ zrobiłam test ciążowy strumieniowy, ponieważ w nocy miałam silny bój jajnika, a parę dni wcześniej plamiłam. Dodam, że staram się o dzidziusia. Wyszła druga blada kreska. Nazajutrz poszłam do ginekologa, zrobiono usg i doktor powiedział, że z jednej z czarnej kropek może powstać zarodek. Poszłam również na badanie beta hcg, jednak ta wykazała, że nie jestem w ciązy >0,100ml. Ginekolog powiedział, że jednak to fałszywy alarm. Moje cykle mają średnio 35 dni od zawsze, teraz już jest 40 dzień i nadal nie mam okresu. Moje pytanie, czy ten test z krwi mógł nie wykryć tak wczesnej ciąży? Proszę o odpowiedzi, bo chyba zwariuję

Gość gość
Zawsze istnieje taka mozliwosc, ze np pomylili probki. poszłabym jeszcze raz na twoim miejscu. Choc szczerze mowiac mysle, że raczej test pokazal ci dobrze, a ty bys bardzo chciala dziecka, dlatego nie masz okresu. niektóre kobiety maja tak, że muszą testy ciazowe robic, zeby dostac okres. Może ty musisz drugi raz isc na bete?

Gość gość
No któryś test albo z moczu albo z krwi był błędny. Powtórz betę. Właśnie dziś rozmawiałam z koleżanką teraz w 15 tc, pozytywny test wyszedł jej dopiero ponad miesiąc od owulacji, nie ma mowy o przesunięciu, z USG wychodzi jej nawet tydzień pöźniej.

Gość gość
jak sikaniec pokazał to i beta powinna, albo pomyłka próbek w labo, albo sikańcowy test zepsuty

Gość gość
a co oznacza ta czarna kropka o, ktorej mowil lekarz? to pecherzyk ciazowy? nie rozumiem tych niejanosci. albojest ciaza albo jej nie ma. a jak byla grubosc endometrium wedlug usg?

Gość gość
Boże to jest straszne mam podobnie, nie byłam na becie ale nie mam @ juz 6 dzień sie spóźnia, bolą mnie plecy, pobolewa brzuch, mam zawroty głowy a jakiś tydzień po owu miałam dziwne Klocia w jajnikach, zrobiłam juz ze 4 testy i wszystkie negatywne, ani cienia kreski chyba zwariuje ...

Gość gość
czarna kropka może być złym obrazem, a nie ciażą, to tylko usg i można tam wszystko zobaczyć, powtórz raz jeszcze bete i sikańca i będzie wszystko jasne

Gość gość
a jakie byl ostatni stosunek. jesli ponad 14 dni temu to mozna powiedziec, ze wynik testu jest wiarygodny.

Gość gość
Grubość endometrium 18mm tak powiedział lekarz

Gość gość
to wskazuje na ciaze. idz do apteki, jeszcze raz kup test. dzisiaj juz powinny byc dwie mocne krechy.

Gość gość
Zaraz pójdę do apteki i zrobię jeszcze jeden test. Mam nadzieję, że beta pokazała błędny wynik. Tak bardzo się cieszyłam, że jestem w ciąży a tu takie niespodzianki. Te czarne kropki niby z jednej z nich mogłoby powstać moje dziecko tak dosłownie powiedział mój lekarz

Gość gość
czarna kropka to może być malutki pęcherzyk, ale beta powinna wyjść pozytywna wtedy, dziwna sprawa

Gość gość
Już sama nie wiem, co o tym myśleć

Gość gość
no zrób tego sikańca, a jutro powtórz bete jeśli wyjdzie pozytywny