Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wrócić znów do UK?

Polecane posty

Gość gość
pozatym traktowanie pracownika jest inne za granicą, jest szacunek nawet dla sprzątaczki ( chyba że polska firma to wtedy to samo co w PL ), jest mniej kombinatorstwa, kultura kazdy jest inna mniej chamowata, do tego nawet z najniższej stawki można samodzielnie żyć, a w PL za 1500 czy nawet 2500 to kiepsko. Znam mnóstwo ludzi gdzie kobieta za granicą nie musi pracować i ma czas zajmować się dziećmi i wychowywać i z jednej pensji normalnego pracownika jest to możliwe. Spróbuj to zrobić w PL, tylko dla ELITY, a reszta zasuwa równo, a dzieci przedszkola wychowują nie matki

Gość gość
Ty chyba nie piszesz o tym damy UK w ktorym ja pracowałam. Ustawiane etaty dla znajomych w biurach, kombinowanie przy odprawach pracowniczych, rasizm przejawiający sie w gorszym traktowaniu obcokrajowcow. Co z tego, ze z uśmiechem na twarzy. Mówisz ze za najniższa da sie przeżyć na poziomie. Co to za poziom? Opłaty i wyżywienie nazywasz poziomem. W PL za 1200 zł tez wynajmiesz pokój i sie wyzywasz. U mnie w mieście mozna znaleźć pokój spokojnie za 250 zł. Twoje posty mijają sie z rzeczywistością, dlatego siedź sobie tam gdzie siedzisz. Całe szczęście, ze ja ten absurd mam juz za soba. Polska jest przepiękna. Kocham cie PL

Gość gość
ja pracuje w biurze na bardzo dobrym stanowisku . i bz znajomosci tam sie dostalam. Wiec o czym ty piszesz?????

Gość gość
Uk jest z******te!!!!

Gość gość
ja nie pluje na PL, tylko chce uśmiadomić niedowiarkom są też inne ciekawe miejsca poza PL, i PL to nie takie achy i ochy. PL jest fajne jak przywiezie się kase z zachodu, i przyjedzie się na krótki termin, a potem się wraca do normalnego świata gdzie mniej absurdów

Gość gość
Peerdolisz, powaznie? Naprawde tak jest? To niesamowite poprostu.

Gość gość
W UK nie ma juz czego szukac !

Gość gość
dlaczego?

Gość gość
Nie ma większych absurdów niz w UK. Nie twierdze, ze PL jest idealna, ale na pewno jest tutaj normalniej niz w UK.

Gość gość
wracac , wracac niesamowite, ja przyjechałam po polski na 5 dni i wydalam 1500zl ( prawie na nic!!!! dwie bluzki i trochę jedzenia!!) w Irlandii na tydzień wydaje 30euro i jem same zdrowe jedzonko: kurczak, chuda wolowina, owoce morza. kocham moja rodzine , ale szczęścia na stale to bym już w pl nie zaznala Wrocilabym z zarobkami irlandzkimi do Polski tylko gdyby się tak lekko zylo , oj wrocila! Poznan to moje miasto :)

Gość gość
Nastepna nawiedzona :D

Gość gość
Co z idiotka. Wlasnie o to chodzi, ze emigranci zyja na Wyspach jak szczury za 30 funtow badz euro dziennie, a po przyjeździe do PL chcą sie pokazać jacy to sa bogaci i tracą kase na potegę. Potem sie żalą ze w PL jest drogo. My z trzyosobowa rodzina, na jedzenie tracimy 1200 zł miesięcznie. Mamy wszystko co chcemy. Kurczak, wołowinkę, wieprzowinę, krolika. Jemy szynki, kiełbasy, polędwice. To ty jestes idiotka, a nie Polska jest droga.

Gość gość
czyli wg ciebie jak się można nażreć to jest bogato, tak?

Gość gość
Emigranci to idioci, co łatwo mozna wywnioskować z tego forum. Cos jak ci z Syrii, bydło i swołocz.

Gość gość
No tak, ale w PL jest dużo taniej więc nie musimy aż tyke zarabiać. Piękna willa w PL jest pięć razy tańsza niż w UK. Jedzenie 30% tańsze w PL. Tak samo ubezpieczenia i czynsz za mieszkania. W PL są ceny dopasowane do zarobków.

Gość gość
A ja widzę że polskie zarobki idą cały czas w górę. Dziś prawie każdy ma te 5.000 zł/rączkę a za to da się dobrze żyć. Więc po co wyjeżdżać do UK skoro tutaj ma się przyjaciół i żyje się coraz lepiej.

Gość gość
Moj maź zarabia 3,5 tysiaca, a ja 1700 zł. Stac nas na wszystko, nawet na wycieczkę zagraniczna, mamy smartfony, samochod, mieszkanie na kredyt, najnowszy sprzęt AGD i RTV. Takze sie zastanawiam dlaczego emigranci tak postrzegają Polske. Przecież nie kazdy w UK prowadzi dostatnie zycie. Znam wielu ktorym sie nie udało na wyspach odwracali stamtąd z długami. Kocham cie PL

Gość gość
Moj maź zarabia 3,5 tysiaca, a ja 1700 zł. Stac nas na wszystko, nawet na wycieczkę zagraniczna, mamy smartfony, samochod, mieszkanie na kredyt, najnowszy sprzęt AGD i RTV. Takze sie zastanawiam dlaczego emigranci tak postrzegają Polske. Przecież nie kazdy w UK prowadzi dostatnie zycie. Znam wielu ktorym sie nie udało na wyspach odwracali stamtąd z długami. Kocham cie PL ..............a moja zarabia 1500 ja tez 1500 i tez nas stac NAWETna wucieczki. Smartfony pomine bo to kazdy nawet beneficicaz mas :P pralke tez mam a nawet mam suszarke i zmywarke a tv na pol sciany :P:D .........ale przeciez to wielu ma,i nie trzeba zarabiac 5 tys. :P

Gość gość
Bingol, a ty jak uwazasz? Teraz czekamy na twoja opinie mistrzu.

Gość gość
socjal w irlandii 900 eu , najem 360 Srednio, pensja 1400.Jak tobie starcza 30 funtów to chyba sam s**t jesz.To do trj co tak szleje w irlandii lol .Glupie fajory 8-10 eu a tobie 30 funciaków styka.NO cool po prostu żyjesz :d

Gość gość
bingolowi chyba matka neta odciela i zabrala kabel od kompa :( bo zaniedbywal nauke i nie odrabial prac domowych w swoim gimnazjum :( bingusiu kochany my tesknimy za toba i mamy nadzieje ze niedlugo do nas wrocisz :*

Gość realia w PL
macie ten dobrobyt w PL wynagrodzenia.pl/zdjecie.php?url=pliki/wykresy_baza/5339.&amp

Gość młodzi w długach
i do tego długów w chja finanse.wp.pl/martykul.html?wid=17766275&kat=1033715

Gość gość
Młodzi na Wyspach tez nie grzeszą bogactwem.

Gość gość
nie chodzi o to zeby sie klocic kto gdzie lepiej ma. kazdy ma prawo wyboru. Dla mnie narazie jest lepiej w irlandii. co do 30€ na tydzien juz mowie, przykladowe ceny w Dublinie ( ktore ja wydaje) filet z kurczaka- 1kg- 6€ 800 gram owoce morza- 5€ jajka 18 sztuk- 4€ 8/10 bananow / pomaranczy/ jablek, targ More St- 2€ mleko- 2 litry, " light" 1,6€ oliwa z oliwek 7€ to sa moje ceny, dlatego ze ja prowadze zdrowy tryb zycia, mam zblinasowana diete, jako trener personalny, nie jem chleba, tylko brazowy ryz, makaron, , piers z kurczaka, ryby. Nie jem swinki i troche tylko wolowiny. Nie kupuje masla, nie pale, rzadko pije To jest moj STYL ZYCIA i mnie 30€ na tydzien spokojnie starcza, chyba ze w planach mam zamiar kupic jakies ubranie Polska jest piekna, moze kiedys wroce, WHO KNOWS :)

Gość gość
Najlepsi sa Ci, co mowia, ze wola zarabiac 900 mc w UK jak 1200-1300 zl w Pl...

Gość gość
w czym są najlepsi?

Gość gość
mówi się - nie moja zasługa, ale tak czy siak nie ma się czym chwalic xxx właśnie chyba to moja zasługa :P

Gość gość
Do 15:04 Tez wolałbym zarabiać 900 funtów tam niż minimalną w Polsce :-)

Gość gość
^^ Jakbys dodatkowo obciagala bezowym, to moze i mialabys lepiej.