Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co robić gdy paznokcie u nóg mi wzrastają ?

Polecane posty

Gość gość

aż mnie całe palce bolą :O chodzi mi o "boki" paznokci

Gość gość
najlepiej do kosmetyczki ona elegancko Ci zrobi pazurki powycina i zrobi tak żeby rosły normlnie i nie wzrastały

Gość gość
Ja codziennie (zapobiegawczo) podważam lekko paznokcie po bokach, tak delikatnie. Moja ciocia za to chodzi do specjalisty i ten zakłada jej metalowe klamerki - skuteczne, ale drogie i czasochłonne.

Gość gość
„domowe” wycinanie paznokci zapewne nie pomoże ci w opanowaniu wrastania paznokci tym bardziej, że to już nie pierwszy raz. Polecam metodę stosowaną coraz częściej w salonach - jest to bezbolesny zabieg polegający na założeniu na paznokieć lub paznokcie klamry korygującej (metalowa cienka blaszka). Założenie jej przynosi bardzo szybką ulgę dla bolących paznokci. Nie przeszkadza ona w codziennym życiu. Taki zabieg można wykonać w salonie kosmetycznym, który oczywiście proponuje takie zabiegi. Nie jest to drogi zabieg, a bardzo skuteczny i polecany przez wielu specjalistów. Warto również by paznokieć zobaczył specjalista ds.paznokci, który zadecyduje, jaka metoda w tym konkretnym przypadku jest najlepsza. Może się okazać, że wystarczy profesjonalny pedicure, czyli właściwe opiłowanie i fachowe wycięcie wrastającego paznokcie i po takim zabiegu może się okazać, że problem zniknie. I ostatnia rada – również godna polecenia – typowo domowa to: namoczenie nóżek w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej. Do miseczki wlej ciepłą wodę i wsyp jedno opakowanie sody. Mocz minimum 30 min. Takie „zabiegi” zrób około 3 razy. Ta ciepła woda z sodą potrafi zdziałać cuda. Moim dwóm klientkom – pomogło, więc warto spróbować. Na pewno jedna z powyższych moich metod powinna pomóc chorym paznokciom.

Gość gość
najlepszym wyjściem jest pójście do kosmetyczki, która profesjonalnie zajmie się paznokciami bo ma do tego potrzebne akcesoria, a po takim zabiegu musisz pilnować sama paznokci, najlepiej kup sobie profesjonalne akcesoria do paznokci np od producenta www.cmclassic.pl mają dobre ceny i duży wybór produktów