Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nusthell

Ciasto bananowe - reaktywacja !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość nusthell

Panie szanowny moderatorze jak usuniesz ten topik, to nie opowiadam za siebie. A teraz do dzieła:(podaję składniki w kolejności mixowania:) *0,75 szklanki cukru *cukier waniliowy *2 całe jajka, dolać do wszystkiego *0,5 szklanki oleju razem to zmixować do tego:*3 dojrzałe (ale nie przejrzałe) rozgniecione widelcem banany *2-2,5 szklanki mąki, *1 łyżeczka proszku do pieczenia i *1 łyżeczka sody oczyszczonej, *4 łyżeczki mleka wszysto dobrze zmixować można do dać orzechy, rodzynk,migdałyi itp, co kto woli piec w temp. ok 180 stopni przez ok 45, 50 min. można polać polewą czekoladową. Pozdrawiam serdecznie obrońców mojego topiku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To oczywiście ja napisałam powyższy przepis, ale do mego nicka wkradł się błąd. Niniejszym potwierdzam więc autentyczność tego przepisu.:) Jeżeli chodzi o smalec, to możesz go użyć, ale nie wiem, czy nie zmieni to smaku ciasta...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
To ja kopiuję i wklejam, zanim znów skasują ;-) dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poweim ci szczerze ze jak zobaczylam ze Twoj temat zostal wyciety to wstapil we mnie \"zly\" :) dzieki serdeczne jeszcze raz, juz nei moge sie doczekac wypieku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ale tak się zastanawiam, dlaczego on został wycięty?czy ktoś miał niestosowne skojarzenia w związku z bananami?;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
powinni przynajmniej przyznac sie do bledu. ja tu palpitacji serca dostalam:) masz racje -ta cenzura jest lekko zastanawiajaca ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja myslałam, że to mi już na oczy padło! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12345
Zrobilam!wstawilam do piekarnika ale...nie dodalam sody!bo nie mialam!ale to chyba nic sie nie stanie:-) czekam za 40 min bedzie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sorki, że się wtrącę, ale trzeba było zamiast sody dodać proszku do pieczenia. Obawiam się, że może Ci wyjść zakalec :( ale z pewnością będzie pyszny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olaa.b
Czy to mają byc 4 łyzeczki mleka,czy może łyzki,bo jeśli lyzeczki ,to chyba prościej napisac 2 łyzki,po co bawic się łyzeczkami:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12345
Dodalam proszku!tyle ile pownoo a newet wiecej!ale on wyjdzie mi taki paski a nie wyrosniety:-(wam tez tak wyszedl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12345
Ja dalam 4 lyzki mleka bo troche taki za sychy mi sie wydawal!ale zapach jest rewelacyjny !jeszcze 10 min i wykladam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Słuszna uwaga Wsuwka - co z tą sodą? jest konieczna? Mój żołądek tego nie zniesie :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pfuj
ciasto bananowe do bani!jest okropne!nie wyszlo!a robilam wszystko zgodnie z przepisem!jest najgorszym ciastem jakie jadlam!nie dziwie sie ze ten topk wczesniej usunieto!nie polecam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sawerka
soda koniecznie wtedy większa pewność że nie będzie zakalca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 12345
I co wyszlo wam to paskudztwo?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuz_ka
hmm a mnie wyszło.. wysokie, puszaste polałam je czekoladka i własnie zajadam.. smacznego for @ll :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeszcze nie zrobiłam, nazarłam sie dziś w zamian krówek, bo lenistwo mnie opętało. ale zrobię na pewno, bo napbieram jeszcze większej ochoty po tych opisach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a nie lubisz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mmmmmmm!!! trochę mi siadło po wyjęciu z piekarnika :) ale w smaku ... mmmm, palce lizac. I koniecznie polewa czekoladowa!! Polecam! :) :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyny, tak przy okazji, chcialam zapytac, jakiej polewy czekoladowej uzywacie? bo moja strasznie sie pokruszyla przy krojeniu - zastrzelcie mnie, nie pamietam firmy :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anrui
Skusiłam sie tez tym przepisem i zrobiłam. Niestety było to najgorsze ciasto jakie kiedy kolwiek zrobiłam. Dodam,że wszystko było wg przepisu. nie dość że wyszedł mi sam zakalec to jeszcze było cienkie na 0,5 cm- trochę grubsze od wafla! Porażka aha i dodam, że nic anic nie było czuć bananów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zrobiłam według przepisu i było przeeeepyszne!!! Wszyscy chwalili :D A jest to moje pierwsze ciasto w życiu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×