Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest dobry pomysł czy kijowy?

Polecane posty

Gość gość

Mam 27 lat, skonczyłam administracje i chociaz jestem po studiach to mam pracę ,która mnie nie zadowala finansowo ( 1500 zł na miesiac). Mysle wiec o przekwalifikowaniu sie, zawsze interesowala mnie kosmetyka itd wiec pomyslalam o zapisaniu sie do szkoly policealnej zaocznej na technika uslug kometycznych i zrobienia kursow unijnych (albo za granica np w Niemczech) bo jezyk znam prawie biegle i szukania pracy tam jako kosmetyczka To glupi pomysl w tym wieku, czy dobry?

Gość gość
Wcale nie kijowy. Rób co lubisz, studia to nie wszystko, a administracja chyba nudna.Życzę powodzenia i zachęcam do zmian. Kiedyś mi podziękujesz!

Gość gość
Prace po administracji mam w miare ciekawa bo pracue w agencji reklamowej, tylko pensja marna bo to nie jest wielkie miasto tylko takiej sredniej wielkosci i to jeszcze na wschodzie Polski :O Wiec zaczelam o tym poważnie myslec

Gość gość
A kosmetyka zawsze się interesowałam, napewno bym lubiła to robić, no i myśle tu o pracy w UK albo w DE , doszlifuje jezyki i może sie uda, ale rodzice mi np odradzaja wiec sie pytam...

Gość gość
Rób, co lubisz robić, nie bój się zmian i nikogo nie słuchaj, zawsze możesz wrócić do wyuczonego zawodu. Jesteś młoda, 27 lat, to początek drogi zawodowej, możesz wszystko ! Popieram cię i 3mam kciuki.

Gość gość
11:02- tzn , wiesz, ja z zawodu poko co nie chce rezygnować tylko iść na studium zaoczne - technik usług kosmetycznych- a potem zrobić jakieś kursy, albo unijne, albo w Niemczech i tam tez szukac pracy Dosyc to szalone, ale w sumie nie chce za 10 lat zalować ze niczego w swoim zyciu nie zmienilam :)

Gość gość
Masz rację, do dzieła! Wiem co mówię, bo też miałam podobny dylemat, z tym , że ja nie do końca zrobiłam, to co ty możesz zrobić. Teraz żałuję.

Gość gość
To jest dobry pomysl szczegolnie z ta praca za granica, bo tu w Polsce jednak kosmetyczka tez nie ma zadowalajacych pensji, ale tam jak najbardziej tylko podstawa jest jezyk

Gość edytadz
jeśli chcesz zarabiać i robić to co lubisz to najlepiej otworz swoj własny biznes- choćby zakład kosmetyczny (bo maja dziewczyny racje ze pracujac u kogos tez wiele nie zarobisz). ja mialam podobny dylemat, wyjechalam na chwile do pracy do holandii z agencja VPU Polska szybko udalo mi sie znalezc prace i odlozyc na start. Pozoniejsz wszystko szybko sie potoczyło- zalozyłam własny bar, bo ja z kolei jestem milosniczka gastronomi. Nigdy nie jest za pozno zeby cos zmienc w swoim zyciu.