Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takamama

druga ciąża i wcześniejsze odczuwanie ruchów dziecka

Polecane posty

Gość takamama

Cześć dziewczyny. Jestem w 12 tygodniu drugiej ciąży. Jak każda przyszła mama czekam, aż będę mogła poczuć pierwsze ruchy mojego dziecka. Jak wiadomo w drugiej ciąży niektóre rzeczy przychodzą szybciej. W poprzedniej ciąży ruchy poczułam około 17-18 tygodnia i wtedy moja ginekolog stwierdziła że to zbyt szybko i mi się wydawało... teraz czytam na forum ze kobiety czują Ruchy w 12 lub 14 tygodniu. Wydaje mi się to trochę niemożliwe. Powiedzcie dziewczyny jak było u was? Dodam że jestem bardzo szczupła.

Gość gość
jak poczujesz, to poczujesz, po co gdybać jeżeli u każdej kobiety jest inaczej

Gość Klaustrofobia
Ja w pierwszej- 21hbd w drugiej- 14hbd. Az się dziwiłam, że tak wczesnie, ale wiem, że to było to.

Gość gość
W pierwszej w 14 tygodniu a w drugiej w 13tygodniu wiec roznica minimalna. Lekarz nie dowierzal ze tak wcześnie, no ale czulam, nie regularnie, czasem raz na kilka dni i tylko w określonej pozycji, ale zdecydowanie to byly ruchy dziecka.

Gość gość
W pierwszej w 19, w drugiej w 15.

Gość takamama
Nie gdybam tylko pytam czy rzeczywiście jest możliwe czuć ruchy tak wcześnie. Wiadomo że wasze opinie nie przyśpieszą ruchów i każda kobieta jest inna. Ale jak czytam ze któraś poczuła w 10 tyg a w 12 to już kopało ze hoho no to trochę dziwne..

Gość takamama
No właśnie... Druga sprawa to lekarz, który mówi ze do 18-19 tyg nie ma co czekać na jakieś ruchy bo wcześniej to tylko jelita a nie dziecko. Pytałam czy mogę się spodziewać ruchów około 15 tyg to popatrzyła na mnie ta pani doktor jak na głupią...

Gość gość
U mnie też pierwsza ciąża 19 tydz druga 14 tydz.