Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biorka89

Dwa kierunki studiów (1 zaoczny) razem czy osobno?

Polecane posty

Gość biorka89

Kiedyś studiowałam pewien kierunek dziennie ale nie znosiłam go i zamieniłam na inny. Nowy kierunek studiuję zaocznie. Bardzo dobrze czuję się w tej dziedzinie, chciałabym w przyszłości zajmować się nią naukowo, mam też perspektywy pracy nie-naukowej. Z pewnych względów zdrowotno rodzinnych mimo iż studiowałam zaocznie, nie pracowałam na etacie. W tym momencie moja sytuacja się zmieniła i mogłabym pójść do pracy etatowej lub rozpocząć dzienne studia na innym kierunku który mnie również ciekawi. Nie wiem jaką decyzję podjąć. Z jednej strony mogłabym pójść teraz do pracy, moja sytuacja finansowa znacznie by się poprawiła(obecnie jest tragicznie skromna) i skupić się na doszkalaniu w specjalizacji która mnie bardzo interesuje. Następnie jak skończę obecne studia to mogłabym iść zaocznie na kierunek studiów nad którym obecnie się zastanawiam czy podjąć go w trybie dziennym. Z drugiej strony teraz to ostatnia szansa by podjąć studia w trybie dziennym(mam swoje lata;-)). Strasznie mnie wkurza gdy ktoś mówi, że jest lepszy bo studiował dziennie i chciałabym uniknąć w przyszłości takich sytuacji. Wiem, że prawda jest taka,że w każdym trybie studiów są lepsi i gorsi a wszystko zależy od danej osoby i jej zaangażowania. Tyle, że denerwuje mnie, że ktoś kto naukę ma w tyłku też będzie miał taki dyplom jak ja, lub się wywyższa bo skończył dzienne... Z kolei jeżeli pójdę teraz na dzienne to cały tydzień spędzę na uczelni(mam zjazdy co weekend), będę mogła co najwyżej od czasu do czasu sobie dorobić, sytuacja finansowa będzie ciężka. I pytanie jak dam radę z nauką- muszę zaliczyć wszystkie przedmioty, a gdzie tu czas na ich porządną naukę oraz dokształcanie się w specjalizacji która mnie interesuje. Co doradzacie?

Gość biorka89
ktoś mi doradzi?:(

Gość biorka89
jak wypiję z rana kawę a zawsze rano wypijam ją między 6.40 a 7.00 to po dosłownie 10 minutach odczuwam parcie na stolec i muszę skorzystać z ubikacji. Kupa jest lita o umiarkowanej smrodliwości i co zaskakujące zazwyczaj nie brudzi papieru toaletowego.

Gość biorka89
Niezły podszywacz;-)