Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problemy z sercem?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od jakiegoś czasu mam bóle w okolicy mostka, a także z lewej strony klatki piersiowej i oba płuca. Czasami mam też duszności. Poza tym szybko dostaje zadyszki. Mój chłopak zasugerował mi, że mogę chorować na serce. Wcześniej mmie to nie martwiło ale przypomniałam sobie że moja babcia chorowała na serce kilka lat i na serce zmarła. :( Czy to mogą być objawy jakieś choroby serca? Do lekarza iść nie mogę bo mam 17 lat a mama uważa że nie potrzebuje i histsryzuje.

Ciężko to stwierdzić bez badań.Ja tak miałam i diagnozą był długotrwały stres i stąd takie jakby nerwobóle.Może być serce,nerwobóle albo od kręgosłupa.

Gość gość
że od kręgosłupa możliwe. Ale nie wiem, bo on boli mnie dopiero od wczoraj a reszta od kilku tygodni

Tak ale to i tak może być to.Po prostu rozwija się ten ból.Moim zdaniem porozmawiaj jeszcze raz z Mamą i lekarz jednak wskazany.

Gość gość
ona uważa, że za mało się ruszam. Ale codziennie chodzę minimum 2 godziny. Czy to naprawdę mało?

Gość sabina11
Nie słuchaj mamy, zgłoś się na badanie do kardiologa i pozbądź się swoich obaw. Jak będziesz siedziała w domu i się zamartwiała to Twój stan się pogorszy, wybierz któregoś z lekarzy http://kcp.pl/lekarz/kardiolog/ i nie zwlekaj

Gość zuzka9991
To może być spowodowane stresem, bólem kręgosłupa itd. Ja jednak dla pewności poszłabym na badania do kardiologa. Najlepiej poszukaj takiego, który ma w swoim gabinecie sprzęt do próby wysiłkowej - https://kredos.pl/proba-wysilkowa Ja miewam bóle w klatce ale to ze stresu w pracy.

Gość ada

Dostałam ciśnieniomierz Senior w prezencie od dzieci i jak najbardziej ten model zdaje egzamin. Szybko mierzy, wyniki są dokładne, mankiet nie dociska mi ramienia a ja zawsze byłam mocno wrażliwa na ten ucisk. Łatwo mi się przegląda wyniki w pamięci, samo przełączanie funkcji trwa moment.

Gość miccca
Dnia 28.01.2019 o 13:42, Gość ada napisał:

Dostałam ciśnieniomierz Senior w prezencie od dzieci i jak najbardziej ten model zdaje egzamin. Szybko mierzy, wyniki są dokładne, mankiet nie dociska mi ramienia a ja zawsze byłam mocno wrażliwa na ten ucisk. Łatwo mi się przegląda wyniki w pamięci, samo przełączanie funkcji trwa moment.

Warto pomyśleć o modelu Senior można sobie po prostu ułatwić życie. Duże klawisze, duży ekran, wszystko widać jak na dłoni. Ze swojej strony polecam.

Gość 111

jak serce to juz du.pa

Gość 111

za dużo palisz