Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro wyjeżdżam do Anglii a nie znam języka :(

Polecane posty

Gość gość

To znaczy trochę znam ale słabo no i jade sama i to w dodatku na jakieś zad***e. Boże ale mam doła :( Weźcie mnie pocieszcie

Gość gość
jak jedziesz do fabryki to nie musisz znac angielskiego

Gość gość
Nie nie będę pracowała w fabryce, tylko w knajpie...Boże

Gość gość
bylo sie uczyc?nieznajomosc w dzisiejszych czasach chociaz jednego obcego jezyka to wstyd.Beda cie traktowac jak podrzednego pracownika,do najgorszych robot

Gość gość
To cie rzucili na głęboką wodę...

Gość gość
Znam dobrze hiszpański i taki też zdawałam na maturze. Boże naprawdę się boję w dodatku jadę kompletnie sama. /myślicie że dam sobie radę?

Gość gość
No będziesz musiała bo nie masz wyjścia.Ktoś zapewne ci pomoże...

Jak wyjezdzalem tez nie umialem. A najlepsze jak poszedlem kupic karte do telefonu, no proboje wytlumaczyc o co mi chodzi a on odrazu do mnie, polak jestes, no jestem, to mow po polsku:P

Gość gość
Klawy77 No dobra ale poradziłeś sobie?

Gość gość
Też wyjechałem z podstawowym sam i dałem sobie rade...Poznałem na miejscu Polaków którzy pomogli mi się zaklimatyzować!

Gość gość
no ja będę mieszkała z Węgierką :(

Gość gość
Skoro znasz hiszpański to czemu nie jedziesz do krajów hiszpansko-języcznych?

gość dziś Klawy77 No dobra ale poradziłeś sobe X Musialem, ktos musi zaplacic rachunki. W takim momecie odnajdujesz w sobie sile ktora pomoga przetrwac ciezkie chwile, dlatego nie przygnabiaj sie psychicznie, ze nie umisz jezyka ale szukaj sposobnosci jak sie go nauczyc i przetrwac do momentu kiedy bedziesz juz samodzielna.

Gość gość
gość dziś bo tam nie ma pracy a jakos tak wyjeżdżam do uk na spontana poza tym mam w chuuj długów i musze zarobić żeby je spłacić

Gość gość
Klawy77 dziś Dziękuje pocieszyłeś mnie :)

gość dziś Klawy77 dziś Dziękuje pocieszyłeś mnie X Nie ma sprawy, nie daj sie dolowac i nie wierz wszystkiemu co opowiadaja. Powodzenia

Gość gość
w sumie nie dziwie sie ze masz duzo dlugow z takim podejsciem. Jakos nie wierze, ze sobie poradzisz

Gość gość
Przecież jak masz studia i znasz hiszpanski to prace w Hiszpanii znajdziesz na pewno. Chociażby w turystyce, w hotelach... Po co pchać się do kraju bez znajomości języka i zaczynać od najgorszych prac.

Gość gość
Hiszpania właśnie podnosi się trochę z kryzysu ale w sezonie turystycznym nie jest trudno o pracę w hotelach,restauracjach itd.Na początek dobre i to.

Gość gość
dasz rade ja tez wyjechalem do uk z minimalna znajomoscia jezyka 8 lat temu i jakos teraz daje sobie rade za nawet niezla kase

Moja siostra też nie znała...jak już się przełamiesz i musisz coś mówić to nauka idzie szybciej. Ona znalazła w necie kurs metodą Emila Krebsa. Mówiła, ze jej pomógł zwłaszcza na początku. Lekcji jest tylko 40 dwa miesiące nauki. Zajmują po 30 minut dziennie, a jest to co ci się najbardziej przyda. Gadanie po angielsku. Sprawdź : http://krebsmethod.com/ może akurat Ci przypasuje. Ja sobie nie wyobrażam jechać i w ogóle nic nie umieć powiedzieć. Jesteś bardzo odważna. No ale na pewno będzie ci ciężko :(