Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polarisa

Jak zatrzymać laktację

Polecane posty

Gość Polarisa

Proszę was o radę-muszę zatrzymać laktację.Bardzo was proszę podajcie mi swoje sposoby domowe,żaden Bromergon nie wchodzi w grę,tylko domowe sposoby...jak długo u was ten proces trwał? Proszę o rady :(

Gość gość
Ja brałam bromergon tylko przez 4 dni, bo miałam po nim fatalne skutki uboczne. Nie wiem czy on mi pomógł, czy domowe sposoby, czy jedno i drugie po trochę. Pij szałwię i pij ogólnie mało. Piersi obwiązuj bandażem, mocno (kup kilka sztuk tego bandażu). Jeśli się pojawią jakieś zastoje to możesz odrobinkę ściągnąć mleka. Przy silnym bólu piersi musisz iść do lekarza, bo możesz się nabawić stanu zapalnego.

Gość Polarisa
No właśnie chciałabym uniknąć tego Bromergonu,koleżanka mało co po nim depresji nie dostała,a ja niestety muszę zakończyć karmienie,bo moje dziecko ma potężną alergię i nie mogłam patrzyć jak się męczyło :( i jeszcze silna przedłużająca się żóltaczka i anemia przez to...podjęłam decyzję o zakończeniu karmienia bo więcej z tym kłopotu niż radości i pożytku :(

Gość gość
odciagac z dnia na dzien mniej

Gość gość
A to skoro karmisz i chcesz karmić mniej, to zacznij może ściągaj, ale coraz mniej, tyle, żeby nie bolało. Do tego mniej płynów, szałwia, obwiązywanie się bandażem. A bromergon jakbyś brała króciutko, tak ze 4 dni max (tak jak ja) to może Ci nie zaszkodzi, a jednak na pewno pomoże.

Gość gość
mi położna kazała pić szałwie

Gość gość
Argument ze dziecko ma silną alergię jest dość dziwny. Przeważnie wystarczy karmiąc piersią trzymać się diety eliminacyjnej. W Internecie jest bardzo dużo przepisów dla alergików.

Gość gość
moja zatrzymala sie sama, bez owijania bandazami i lekow. po prostu wprowadzilam jedna butelke dziennie, po kilku dniach mleka bylo mniej, potem dwie butelki (nadmiar sciagalam, ale tylko troche), a potem karmilam tylko w nocy i jakos sie sam odcyckowal.

Gość gość
Dokładnie u mnie też zatrzymała się sama..bolało...leciało i 3-4 dni koniec

Gość gość
Argument o alergii jest nie tyle dziwny co glupi. Karmienie piersia jest najlepsze dla alergikow. Tylko wymaga jak to ktos wyzej napisal trzymania diety. Pewnie o diete Ci chodzi. Napisz to wprost, a nie sciemniasz, jakby dzieciak byl uczulonybna Twoje mleko. I czy to aby na pewno alergia? Moze dziecko ma trądzik niemowlecy? Mi lekarze wmawiali alergie przez pol roku. I przez pol roku bylam na diecie eliminacyjnej i hipoalergicznej. Okazalo sie, ze syn nie ma zadnej alergi, a przeogromna wysypka to po proatu trądzik.

Gość gość
mam podobny problem:( też muszę zatrzymać laktację z powodu leków które zacznę przyjmować. Karmiłam piersią tylko 2 tygodnie.