Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest ważniejsze doczesne szczęście czy zbawienie?

Polecane posty

Gość gość

W takim świecie można wybierać, zliberalizować swoje poglądy, zrzec się części wartości z nadzieją, że dzięki temu łatwiej i pewniej znajdę doczesne szczęście co i tak nie gwarantuje mi stu procent skuteczności (obniżając wymagania względem siebie i kogoś nie jest powiedziane, że uda mi się stworzyć z kimś w przyszłości dobre małżeństwo i rodzinę). Jednocześnie pozostając przy swoich zasadach szanse spadają niestety na cokolwiek w ogóle, ludzi o podobnym swiatopoglądzie coraz trudniej spotkać, nikt nie chce czekać, wszyscy chcą wszystko od razu, sprawdzić, prześwietlić ewentualnie się znudzić i pozbyć. Wiadomo każdy może żyć jak chce to jego życie. Przekraczając pewne granice przestajemy być sobą,

Gość gość
zbawienie jest wazniejsze zycie na ziemi jest krotkie i szybko przemija a zycie w niebie jest wieczne :P i wcale nie jest malo ludzi ktorzy mają swoje zasady i mocno wierzą po prostu nie obnoszą sie z tym zeby nie zostac wysmianym i skrytykowanym

Biblia Warszawska: Każdego więc, który mię wyzna przed ludźmi, i Ja wyznam przed Ojcem moim, który jest w niebie; -o- Biblia Tysiąclecia: Do każdego więc, który się przyzna do Mnie przed ludźmi, przyznam się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. -o- Biblia Gdańska: Wszelki tedy, który by mię wyznał przed ludźmi, wyznam go Ja też przed Ojcem moim, który jest w niebiesiech; 🌻 Biblia Warszawska: Ale tego, kto by się mnie zaparł przed ludźmi, i Ja się zaprę przed Ojcem moim, który jest w niebie. -o- Biblia Tysiąclecia: Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. -o- Biblia Gdańska: A kto by się mnie zaparł przed ludźmi, zaprę się go i Ja przed Ojcem moim, który jest w niebiesiech.

Gość gość
a wy 2 q;;ur;;;vy do więzienia, to wielki grzech oszukiwac niewinnych ludzi.. wy jestescie zagrozeniem dla spoleczentwa zdziry.