Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dariaanna

Włosy a ciąża

Polecane posty

Jestem wyjątkiem od zasady, że włosy wzmacniają się w ciąży, natomiast intensywnie wypadają po porodzie, w okresie karmienia. Moje już w pierwszej ciąży wypadały mocniej niż zwykle, podobnie jest w tej (jestem w 4 msc). Natomiast nie odnotowałam wypadania włosów po porodzie w okresie karmienia po pierwszej ciąży. Cóż...póki co tragedii nie ma- włosy nie wypadły na tyle, bym musiała je radykalnie skracać, ale różnica już zaczyna być widoczna. Wiem, że nie mam wpływu na czynniki hormonalne, ale wydaje mi się, że zjawisko nasila typowe u mnie wypadanie na jesień. 3 razy zrobiłam sobie maseczkę z żółtka i cytryny- efekty może nie są wielkie, ale powoli...zauważalne. Mam pytanie- czy mogę dodatkowo (oczywiście zewnętrznie na skórę głowy, bo wewnętrznie, to wiem, że nie:)) stosować olej rycynowy? Może posiadacie od lekarza wiedzę na ten temat albo o innych odżywkach (aptecznych, drogeryjnych), które można stosować w 2 trymestrze. Pani w aptece nie była do końca przekonana, czy może polecić mi produkty, które miała w ofercie, więc wstrzymałam się z zakupem. Wizytę u lekarza mam dopiero za 3 tyg., do tego czasu chciałabym podziałać, bo w przeciwnym razie pewnie czeka mnie krótkie cięcie. Odnośnie diety, to już raczej nic ulepszyć nie mogę, bo jest bardzo różnorodna i zawiera wszystkie zalecane składniki. Ostatnia morfologia też była OK, więc anemia odpada póki co. Dziękuję za rady i pozdrawiam.

Przepraszam- powtórzyłam post, bo wyskoczyła mi informacja systemowa z błędem, że się pierwszy nie opublikował.