Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Szumrak

do wszystkich matek prosze o pomoc

Polecane posty

Początek ciaży przebiegal prawidłowo dopóki nie poszłam na usg w 19 tygodniu ciązy. Lekarz wykrył lekkie poszerzenie komór bocznychj do 11 mm do tego momentu była to jeszcze w miare norma lecz ona jest do 10 mm, powiedział zebym poszła na sprawdzenie jeszcze raz przez innego specjaliste główki dziecka. Na drugi dzien udalam sie prywatnie na usg 3D 4D sprawdzenie o co chodzi tak naprawde bo nie wytlumaczono mi wg o co chodzi tylko powiedzenie zebym poszła do innego lekarza. Gdy lekarz robil mi usg rzeczywiscie stwierdzil ze jedna komora boczna jest poszerzona do 9,8mm sprawdzał dalej czy nic sie nie dzieje z złego z innymi narządami dzidziusia jego zdaniem i żony którzy byli ginekologami i endokrynologami nic złego nie zauważyli ale za 14 dniu musialam sie udac na sorawdzenie jeszcze raz na patologie ciazy. Tam byli zdziwienie czemu wczesniej odrazu moj lekarz prowadzacy ciaze widzac wynik nie skierowal mnie do Warszawy do kliniki szpitalnej przy ulcy Czerniakowskiej 231. Wypisali mi skierowanie z podejrzeniem wady płody R90, i nadal mi nikt nie powiedzila co tak naprawde jest z moim dzieckiem tylko wysyłali od jednego lekarza do drugiego a czas leciał. Gdy dostałam sie na wizyte do kilinik dopiero w 24 tygodniu wczesniej nie mialam mozliwosci bo pani powiedzila mi ze to jest najblizszy termin oczekiwania ok 4 tygodni. Gdy lekarz badał mnie przez usg rzeczywiscie wykrył nieprawidłowosci płodu wodogłowie 12mm, przepukline krzyzowo lędzwowa 5 segmentów i mozdzek wklinowany w kanał kregowy bylam w szoku jak to jest mozliwe ze w ciagu 4 tygodni te wady sie pokazały przeciez badano mnie w 19 tygodniu i byla tylko poszerzona ta komora boczna nic innego lekarz nie wkrył czy zle patrzyl czy rzeczywiscie nic nie było widac jak to jest mozliwe ?Lekarz powiedzial mi ze bede miala cesarskie ciecie i dzieciatko odrazu po urodzeniu bedzie przewiezione do innego szpitala na operacje. Prosze mi powiedziec wytlumaczyc cokolwiek o chorobie bo wiem tylko tyle co z internetu. Ktos był w podobnej sytuacji co ja ? Nie moge uwierzyc dzidzia tak sie rusza kopie strasznie jestem juz w 34 tygodniu ciazy jezeli jest chore to by sie moim zdaniem nie ruszało az tak bardzo. Widze na brzuchu jak nóżki widac jak wypina . czy usg moze sie mylic ? Przez cała ciaze nie chorowałam nikt u mnie w rodzinie i narzeczonego nie jest chory genetycznie mam 19 lat jestem młoda osoba nie pale nie pije . Gdy sie dowiedziałam ze jestem w ciazy 3 4 tydzien zażywalam kwas foliowy tak jak trzeba i witaminy kwasy/ co w pozniejszym czasie czeka mnie i dziecko przez co bedziemy musilei przejsc ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować