Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomoc od zaraz! I Odciski, pęcherze...

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny :( Założyłam ostatnio koturny w których w tamtym roku przechodziłam cały sezon. Teraz leżały zapomniane w szafie więc dałam im szanse... Tak mnie obtarły! Że na jednej piętce mam ogromny pęcherz, który już pękł i ciągle wypływa z niego ropa :( Dzisiaj idę na panieński i już wiem że nie założę szpilek :( cała stylizacja mi się posypała.. Znacie sposoby na szybkie załagodzenie sprawy? żebym mogła iść chociaż w balerinkach bo jak na razie nie mogę ujść 2 kroków w żadnych butach :( Na razie smaruje skórę ABE, i psikam octeniseptem... Ale może jakieś domowe sprawdzone sposoby? Lepiej stópkę wymoczyć np w szarym mydle? Czy to pogorszy sprawę? :(

Gość gość
nie moczyć a zasuszać popełniłaś błąd mocząc stopy odciski leczą się najszybciej gdy przebije się pęcherz i pozwala się skórze oddychać ja robię to w ekstremalny sposób, gdy tylko mam odcisk, natychmiast go przekłuwam, usuwam cały martwy naskórek i nie noszę skarpet ani pełnych butów, przecieram spirytusem zazwyczaj już po nocy miejsce po odcisku jest zasuszone i nie boli nie moczyć niepotrzebnie, po myciu dobrze osuszać, przesmarować spirytusem i wietrzyć, wietrzyć, wietrzyć

Gość gość
i nie zakładaj plastrów bo one nie dają skórze oddychać tymczasem noś klapki, sandały by skóra oddychała wytnij tyle pęcherza ile się da, zdezynfekuj plaster możesz założyć dopiero na imprezę najlepiej w torebce miej zapasowe (by w miarę potrzeby je wymieniać) i opakowanie talku

Gość gość
Rywanol w masci i zakleic.

Gość gość
właśnie że nie, żadne maści bo rana zamiast się zasuszać będzie się dłużej babrać i boleć mokra rana się bardziej obciera od buta

Gość gość
przecież odciski i pęcherze powstają wtedy gdy mamy połączenie wilgotnej stopy i niewygodnego buta na suchych, niespoconych stopach nie robią się otarcia i pęcherze

Gość gość
Dzięki wielkie! Mam cały dzień żeby coś z tym podziałać... na razie nie moczyłam - zasuszam właśnie :) pierwszy raz mam coś takiego, wygląda paskudnie i jest ogromneee:(

Gość gość
mokry naskórek się maceruje, czyli odparza i tak powstają pęcherze

Gość gość
Przebiłam właśnie tez igłą ten pęcherz ale na piętce mam grubszą skórę i cięzko to się robi, cała ropa nie chce wylecieć a już boli maksymalnie od nakłuwania

Gość gość
Tylko rywanol w masci najszybciej goi rany po pecherzu a zakleic trzeba plastrem eko. Zawsze tylko to stosuje od lat bo jest duza skutecznosc tej metody.

Gość gość
Pietka? Stopka? Czt ty jestes k***a uposledzona? :o

Gość gość
@up może trochę jestem ;)

Gość gość
Znam ten ból! Raz się tak ubrałam w za duze buty i mnie strasznie poobcierały. Myślałam, ze do mieszkania będę wracać na boso. A następnego dnia miałam wesele mojej przyjaciółki i poszłam z pooblepianymi nogami. Długo nie wytrzymałam i musiałam zmienić buty na płaskie :/ Od tej pory chodzę co jakiś czas na zabiegi do salonu Zdrowe Stopy (http://www.zdrowe-stopy.com/), żeby te stopy jakoś wyglądały w każdej okoliczności.