Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_pinkis

Zanik objawów ciąży (6 tydzień)

Polecane posty

Gość Pani_pinkis

Witajcie. Na początku września zrobiłam test ciążowy. W sumie 4x pokazały się podwójne kreski z każdym testem ciemniejsze. Byłam u lekarza na usg widać było pęcherzyk 7mm. Lekarka stwierdziła że ciąża ma ok 3 tygodni (od początku okresu licząc byłam wtedy w 6 tygodniu, owulacje miałam ok tydzień później) . Teraz ciąża ma 7 tygodni licząc od okresu i ok 6 od zapłodnienia. I pojawił się problem, objawów nigdy nie miałam jakiś intensywnych, lekkie mdłości, niewielka senność, ból piersi. Niestety objawy zaczęły zanikać. Dziś już nawet piersi mnie nie bolą. Czy mam powody do niepokoju?

Gość gość
Nie masz bo nie ma objawów które mają wszystkie kobiety w ciaży. Ja w ogóle nie miałam mdłości i piersi mnie nie bolały. Czasem mnie coś zakuło w okolicy jajnika i tyle. Też czekałam na na jakieś objawy, które miały nadaejść bo się naczytałam w necie i nic. Np dopiero teraz w 22 tygodniu zauważyłam bardziej widoczne żyły na brzuchu i piersiach. Staraliśmy się kilka miesięcy i co miesiąc robiłam test i wyczekiwałąm tych objawów, o których tu tyle piszą staraczki typu zmiana i wielkość sluzu itd, i nic takiego nie było. Pierwsze usg zrobiłam w 8 tyg. Daj spokój i odpoczywaj :)

Gość gość
dziękuję ! ja po postu obawiałam się że to zły znak...

Gość gość
1 ciaża objawy najsilniejsze czyli ból piersi brzucha itp od 6 do 10 tyg 2 ciaża objawy najsilniejsze od 5 tyg do teraz 27 tc

Gość gość
W pierwszej ciąży ból piersi od początku, potem(po 10tyg) lekkie mdłości do okolo 16 tc. W drugiej ciąży brak sił, senność i mdłości ,że az dreszcze . Utrzymywalo sie to prawie do połowy ciąży.

Gość gość
Wg mnie powinnaś udać się na usg,choćby dla własnego spokoju i pewności ze wszystko jest ok. Objawy zanikają ale wg mnie nie na takim etapie jak 6 tydz. Przynajmniej mnie tak ginekolog mówił.

Gość Pani_pinkis
Ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Jesli byly mdlosci lub inne objawy to poqinny byc nadal. Moga zanikac ale nie q 6-7 tyg jak juz to po 10 a nawwt 13-15. Ja bym poszla na usg zobaczyc ale z dfugiej strony jesli ciaza obumarla to usg nic nie da. PocEkaj ze dwa tyg i id na usg bo juz teraz nie masz na nic wplywu i tak

Gość gość
nieprawda, że jak dolegliwości zanikają to jest to nieprawidłowością! U mnie tak było i wszystko jest ok, teraz 21 tydzień i wszystko ok

Gość gość
Czasem i pełnia objawów nie daje gwarancji, że z ciąża jest ok. Niestety.

Gość gość
3 razy zanikały mi mdłości, ból głowy i tkliwość piersi ok 9-10 tyg ciąży- 2 razy po kilku dniach poroniłam , 1 ciążę udało się uratować a po kilku dniach leków na podtrzymanie przy tej ciąży mdłości cudownie wróciły :)