Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ciąza?

Polecane posty

Gość gość

witam. mam mały problem. 1.09 miałam swój pierwszy raz z chłopakiem bez zabezpieczenia, ale stosunek był przerywany. mam 18 lat, moje cykle nigdy nie były regularne, raz co 30, potem co 35 raz nawet ponad 40 dni. Miesiączkę, myślałam, że dostanę 10.09 a do dzisiaj jej nie ma. Od niedzieli (13.09) bolą mnie piersi, tak jak zawsze przed miesiączką. Sutki nie są wrażliwe na dotyk, brodawki nie ciemnieją, ani nie są widoczne żyłki na piersiach. Do tego mam śluz biały, który się nie ciągnie, nie ma nieprzyjemnego zapachu i (tylko bez zbędnych komentarzy) ma kwaskowy smak. Podobno przed @ tak ma być. I teraz nie wiem, czy po moim pierwszym razie mój cykl się przedłużył, nie potrzebnie panikuję i przez stres dodatkowo nie dostaję okresu. czy to objawy ciąży. Nie mam mdłości, nie wymiotuję, żadnego plamienia nie miałam. To nie jest odpowiedni czas na ciążę, dlatego się zwracam do Was o jakieś wskazówki i porady. :)

Gość gość
i przez tyle czasu nie przeyszlo ci do glowy zeby wykonac test ciazowy? idz do sklepu, kup i sprawdz

Gość gość
kierunek apteka! zakupić test ciążowy!! nie stać cię? następnie do ginekologa!! wolisz pisać tutaj takie rzeczy? :(

Gość gość
test nie musi byc najdrozszy, dobry test za 9 zl kupisz

Gość gość
przeszło mi przez myśl nie raz, stać mnie, po prostu obawiam się tego, że zobaczę 2 kreski.

Gość gość
jak się uprawia seks bez zabezpieczenia, to się człowiek raczej ciąży nie obawia, bo wie że taki może być efekt końcowy

Gość gość
ale czekanie nic ci nie da. Sprawdź i tyle

Gość gość
Powinnaś pójść do ginekologa, żeby skonsultować nieregularne cykle, bo to może wskazywać na zaburzenia hormonalne i problemy z zajściem w ciążę w przyszłości. Jak nie chcesz zajść w ciążę to się zabezpieczaj.

Gość gość
wolisz sie zadreczac az bedziesz pewna?

Gość gość
macie rację.. idę od razu do apteki. Co ma być to będzie :/

Gość gość
he he typowe teksty aby sie zabezpieczać, ja sie zabezpieczałam i też objawy jak na @ a już 5 dni okres sie spóźnia

Gość gość
a jakie mają być teksty do kogoś, kto się nie zabezpiecza??

Gość gość
Ty żarłaś swój śluz?Powiedz,że to sen...

Gość gość
"he he typowe teksty aby sie zabezpieczać, ja sie zabezpieczałam i też objawy jak na @ a już 5 dni okres sie spóźnia " Ale jakie to ma znaczenie? Ani Ty ani autorka w ciąży nie jesteście, ale jeśli nie chce się zajść w ciążę to należy się zabezpieczać i kropka!

Gość gość
No nie jestem w ciazy. Test wyszedł negatywny. W takim razie skąd ból w piersiach?

Gość gość
Pewnie zaburzenia hormonalne.