Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

różnica między partnerami

Polecane posty

Gość gość

Mieliście kiedyś sytuację, kiedy z jednej strony widzieliście dużo zalet Waszego chłopaka i czułyście, że jest dobry, pomocny, troszczy się itp., a z drugiej strony trochę czasami czułyście, jakbyście miały mało wspólnych tematów do rozmów i jakbyście pochodzili trochę z dwóch różnych światów? Trochę się tego obawiam... Nie chcę powiedzieć, że on jest tępy i głupi, a ja najmądrzejsza na świecie tylko czasem trochę się martwię różnicami w zainteresowaniach, w rzeczach, które są dla nas ważne... Nie chciałabym, żeby za jakiś czas okazało się, że on się zaczyna nudzić moimi sprawami i tematami, które mnie interesują, a ja żebym też tylko pytała z przyzwyczajenia co tam u niego i jak w pracy. Zastanawiam się też, jak to będzie np. podczas rozmów z moimi i jego rodzicami... czy nie będzie jakoś sztywno i głupio... Macie jakieś podobne doświadczenia?

Gość gość
Dlaczego boisz się różnicy między wami? Nie jest to nic złego. Każde z was będzie potrzebowało swojej przestrzeni w związku, czegoś tylko dla siebie. A to że partner ma inne zainteresowania, nie oznacza również, że nie znajdziecie czegoś co możecie robić razem, coś co będzie pociagało Was obydwoje. Jeżeli naprawdę zależy nam na partnerze to, chcemy wiedzieć czy udała się realizacja jego marzeń, czego pragnie, jakie są jego odczucia itd. No chyba że kompletnie Cię to nie interesuje, to nie wróżę dobrej przyszłości waszego związku. Będziecie obok, nie razem.