Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łuszcząca się skóra na palcach stóp u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Kochane bardzo ale to bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu zagadki zdrowotnej u mojego 2 latka. Od marca do dziś (wrzesień) schodzi małemu skóra z paluszków stóp. od 2 do 4 włącznie schodzi tak aż do krwi :( Paznokcie ma hmm jakby połamane takie kreseczki białe ma i są łamliwe. Robiłam badanie po kątem grzybicy i było ujemne. Jedyną maścią która zalecza problem jest Triderm lub Pimafucort. Maści przeciwgrzybiciczne nie pomagały. Byłam u pediatry, dermatologa i podejrzenia wyprysku potnicowego dermatolog stwierdzić -kazał talk stosować ale to nie pomaga. Kochane czyjeś dziecię miało tak? Jak często mogę stosować te maści? Nie chodzi mi jak długo bo wiem że do 7 dni, ale jak często? Mogę raz w miesiącu potem 3 tg przerwy? Bo problem mniej więcej tak się odnawia a mały cierpi :(((( A obuwie nosimy tylko skórzane Bartek itp. tylko nowe i staramy się nie przegrzewać stóp.

Gość gość
Moja córka tak miała pękała jej skora na palcach stóp do krwi najbardziej duży palec cierpiał smarowałam maściami tez w badaniach nic nie wyszlo .zastanawiam sie czy nie chodzilo o buty bo w lecie jak chodzila w sandałach bylo lepiej. Moze rozmiar większe kupuj nie na styk aby palce miały wiecej luzu w bucie nie wiem u nas w końcu przeszlo samo z siebie w tamtym roku teraz córka ma 8 lat i nic nie wraca na szczescie.

Gość gość
Ja miałam taki problem z palcami synka, na opuszkach palców u stóp robiła się twarda, zaschnięta skóra która później sama schodziła. Paznokcie wyglądały ok, tyle że zawsze miał twarde i łamliwe. Dermatolog zapisała maść witaminową i to wystarczyło.