Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usg tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktoś może mi pomóc zinterpretować wyniki usg? Miąższ obu płatów tarczycy o niejednorodnej gruboziarnistej strukturze i obniżonej echogeniczności, w zakresie płata prawego od strony przedniej widocznych kilka obszarów hypoechogenicznych do 3,5mm, największy w części środkowej płata przytchawiczego 9mmx7mm. Czy powinnam się martwić?

Gość gość
Mojej znajomej lekarz wykrył poważne problemy z tarczycą, więc dobrej jakości usg plus lekarz z dużą wprawą i doświadczeniem niekiedy może ratować życie. Jakby co ten doktor to dr Kubiak z Konina, jakby ktoś mieszkał w okolicy.

Gość gość
Z tarczycą lepiej uważać. Tak samo z innymi narządami, jeżeli mamy jakieś podejrzenia to lepiej poddać się badaniom USG. Jeżeli jesteście z Wrocławia to polecam wam centrum medyczne www.endomed.com.pl Odbyłam tam badanie USG tarczycy ale centrum to ma o wiele szerszą ofertę dotyczącą badań USG.

Gość mmmalinaaaaa
Z wynikami trzeba iść do endokrynologa. Tutaj https://psychomedic.pl/endokrynolog-warszawa/ jest namiar na dobrych specjalistów. Warto zarejestrować się w Klinice Psychomedic. Jeśli wyniki będą niejednoznaczne, to lekarz zleci dodatkowe badania.

Gość gość
Mialam okazję w ostatnim czasie wykonywać usg tarczycy w Proclinic we Wrocławiu przy ulicy Widok. Jestem bardzo zadowolona, otrzymałam bardzo dokładny opis badania a obsługa życzliwa nawet dla najbardziej zestresowanych pacjentów http://proclinic.pl/oferta/usg-tarczycy/

Gość kasieczekkk

Żeby wyniki były prawidłowe, to i badanie musi wykonywać ktoś, kto się na tym zna. W moim przypadku był to dr Antoni Kubiak. Moim zdaniem jeden z lepszych lekarzy w Koninie. Sympatyczny, pomocny ale i profesjonalny doktor. Oby takich było więcej.

Gość adaa

a w stolicy znacie jakiegoś dobrego specjalistę od USG tarczycy? 

Gość Minnna
Dnia 13.09.2019 o 16:34, Gość adaa napisał:

a w stolicy znacie jakiegoś dobrego specjalistę od USG tarczycy? 

W CM Medicum na Wysockiego przyjmuje pan doktor Paweł Wareluk, specjalizuje się w diagnozach chorób tarczycowych. Mają tam nowoczesne i dokładne USG, więc naprawdę warto udać się właśnie tam. Ja z nadczynością zmagam się od wielu lat, więc w stolicy endokrynologów mam już "obcykanych" 😉