Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kotek ile saszetek karmy powinnien dostać na dzień?

Polecane posty

Gość gość

Mam kota od wczoraj i tak się zastanawiam ile dawać mu jeść-sucha karme ma ciągle w misce a reszta no nie wiem ile dawać. Nie chce go przekarmiac ale też nie chce żeby chodził głodny

Gość gość
Dodam że kot na cztery i pół miesiąca

Gość gość
To zależy od ilości i gatunków robaków, które żyją w jego przewodzie pokarmowym. Np tasiemce nie wymagają dużej ilości białka ale należy zapewnić w diecie kota sporo składników objętościowych. Natomiast glisty lubią mięsko więc zbadaj kał kota i ustal jakie ma pasożyty.

Gość gość
Kot jest zdrowy na pewno nie ma żadnych robali

Gość gość
Zostawiaj mu karme w misce, kiedy będzie głodny, to zje. Niedługo będzie Cie prosił o jedzenie, jak już nauczy się :) Zresztą teraz też poznasz po zachowaniu kiedy jest głodny, a kiedy nie.

Gość gość
Kot je malo ale czesto dawaj mu doslownie po lyzce 4 razy dziennie. Ja mojemu na noc dodatkowo nakladam ale moj jest dorosly.

Gość gość
Pytam bo słyszałam że kot zje ile by nie dostał a jak pisałam nie chce go przekarmiac-dzięki za odp.

Gość gość
Moje koty mięso dostają raz dziennie,całą porcję dużą. Suche maja w misce zawsze,wodę tez

Gość gość
tylko niektóre koty, tak jak niektórzy ludzie, lubią żreć :P daję mojej kotce 2 saszetki dziennie, ma suchą karmę cały czas i przysmaki w drugiej misce. jeśli jest rozsądny, to będzie jadł kiedy potrzebuje. jeśli to obżartuch, to mu ograniczysz