Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o doedukowanie. Prezerwatywy

Polecane posty

Gość gość

Witam Was! To głupie i wstyd mi. Ale naprawdę proszę o doedukowanie. Mam 25 lat, 3 letnie dziecko. Nie uprawiałam seksu 3 i pół roku odkąd byłam w ciąży z moim dzieckiem. Weszłam w związek z moim przyjacielem. I pojawia się problem- seks. Za każdym razem panika... Nie mogę brać tabletek mój organizm źle je toleruje wymiotuje, mam biegunki brałam je na wyrównanie cyklu ponieważ miałam mieć usuwaną nadżerkę. Zabezpieczamy się prezerwatywą. I ja za każdym razem mam panikę. I szczerze chyba nie chcę tego robić bo miałam tak dużą przerwę, że czekanie na okres mnie nie bawi. Robiliśmy to 4 razy ... Mój ostatni raz myślę, że był w owulacje, którą ciężko obliczyć ponieważ potrafię mieć okres co 3 albo 6 tygodni ... Czy gdy stosunek odbywa się w prezerwatywie założonej według instrukcji a mężczyzna dochodzi w środku są szanse ciąży? Czy stosujecie prezerwatyw, i czy mężczyzna dochodzi w nich w środku? Czy są skuteczne? Naprawdę proszę o doedukowanie, jest mi wstyd. Tak dawno nie miałam partnera, że teraz widzę jak nie znam własnego organizmu. Pozdrawiam

Gość gość
Moj zawsze dochodzi we mnie (w prezerwatywie). Jesli prezerwatywa nie byla uszkodzona, to nie zajdziesz.

Gość gość
Dziękuję ślicznie. Naprawde mnie uspokoiłaś. Ja sie chyba po prostu do tego nie nadaje ...

Gość gość
Chcesz się ruchoać ,a nic nie wiesz o antykoncepcji.Popytaj babcię kiedy otwiera się piź/dziochę

Gość gość
Mysle, ze seks jest dla ludzi. Widzisz ja mam problemy jesli chodzi o sprawy kobiece. Nie mogę przyjmować tabletek, nie mogę miec spirali. Zostają mi prezerwatywy. ... Na których temat masz racje Malo wiem :) stad pytanie tutaj. Pozdrawiam

Gość gość
Jezeli prezerwatywa bedzie zalozona poprawnie i nie zostanie uszkodzona, to nic nie powinno sie stac. Wiadomo jednak, ze gumka moze peknac w trakcie stosunku - nie ma nigdy 100% skutecznosci. Tez zawsze sie stresuje, jak okres sie spoznia, ale juz tak widac mam ;) Tylko my po owulacji sie juz w ogole nie zabezpieczamy.

Gość gość
Autorka - ja nie jestem w stanie określić sobie nawet owulacji :( naprawde staram się być ostrożna ale jak widac martwię sie dalej. I dochodzę do wniosku, ze wole nie robic tego wcale niż za każdym razem przeżywać taki stres... Jak byłam nastolatka stosowalam tabletki po ciazy mój organizm tego nie toleruje. ... :( mam pierwszy raz do czynienia z prezerwatywami...

Gość gość
Ja jestem w stanie okreslic u siebie owulacje itd, a i tak sie stresuje za kazdym razem, czy okres na pewno bedzie ;) ale przez trzy lata nie mielismy wpadki, wiec nie jest zle :)

Gość gość
Oby tak dalej! Ja chyba właśnie należę do tych panikar. Jeszcze na poczatku związku naprawde można sie bać. Ja 3i pól roku nie uprawialam seksu w ogóle. To najlepsza antykoncepcja 100%pewność :D! I uwierz, juz tęsknię za czasami spokój psychicznego. Dziękuję Ci bardzo naprawde.

Gość gość
A czemu az tak bardzo sie boisz wpadki? Wiesz, mi troche strach odpuscil, odkat doszlismy z partnerem do wniosku, ze bedzie co ma byc, sam zreszta stwierdzil, ze w sumie by sie z dziecka ucieszyl ;) zawsze to jakos lzej psychicznie, jak ktos Cie wspiera

Gość gość
Z ojcem mojego dziecka bylam 2 lata i myśleliśmy podobnie. Gdy wpadłam on wyjechał do Anglii twierdząc, ze wróci za kilka msc nie wrócił do dzis. Z obecnym partnerem jestem dopiero 2,miesiące. Wątpię abym kiedykolwiek komuś zaufala względem posiadania dziecka. Teraz walczę o życie mojego synka. Wydaje mi się, ze strach przed ciaza związany jest z trauma.

Gość gość
Rozumiem Cie. Sama kiedys doszlam do takiego głupiego wniosku ze strach przed wladka przewyzsza przyjemnosc z seksu. Po pigulkach dostalam zapalenie zył i cały czas mam niewydolnosc zylna. Poczytalam,doradziłam sie mojego gina i dałam załozyc sobie wkladke spirale tzw,zwykła miedziana bez hormonow. I jestem baaaaardzo zadowolona. Zero myslenia,pamietania,zero problemow zdrowotnych. Mam ja prawie 2 lata i nic sie nie dzieje. Jak tak bardzo sie boisz mozez to mozesz dodatkowo stos prezerwatywe. Takze rozwaz spirale miedziana.

Gość gość
Kochana nie pakuj w organizm żadnych proponowanych Ci tutaj swinstw typu spirala, możesz krwawic np. Zresztą to jest ciało obce w ciele, po co Ci to? Prezerwatywy są naprawdę skuteczne, U nas działają już 6 lat bez wyliczania owulacji. Zadbaj tylko o to żeby były z dobrej firmy i odpowiednie nawilżenie zeby nie pekly . :-)

Gość gość
popytaj w aptece o żele lub globulki plemnikobójcze, stosuj je razem z prezerwatywą (dla komfortu psychicznego) a dodatkowo naucz się obserwować swój cykl i wyznaczać dni płodne, w necie jest dużo kalkulatorów dni płodnych dokładnie zapisuj kiedy masz miesiączkę i długość cykli, to ważna wiedza także o zdrowiu i o tym jak funkcjonują twoje hormony http://t-time.pl/dni-plodne?fertilex=true

Gość gość
Co za ruchoanie w gumie.To tak samo jakbyś korzystała z kija od szczotki Czy całujesz się przez szybę?

Gość gość
Internetowy kalkulator... dziewczyny... To już lepiej z fusów. Codziennie rano (ja o 6 rano) mierz temperaturę termometrem OWULACYJNYM a nie zwykłym. Kiedy będzie skok temperatury - jest owulacja. Co do drugiej wypowiedzi powyżej o prezerwatywach... no coż... taki poziom intelektualny osoba reprezentuje że nie warto dyskutować.

Gość gość
Autorka. Dziękuję Wam za wszystko! I za to, ze nie potraktowalyscie mnie jak zacofanej. Mój cykl ciężko obserwować mam straszne problemy jesli chodzi o to. Mam nieregularne cykle, nadzerke, uplawy zapalenie szyjki macicy juz latami próbuje sie z tego wygrzebać. Okres potrafi mi sie spóźniać 2-tygodnie a wtedy naprawde juz można zacząć sie stresować spirali nie mogę ponieważ jestem po porodzie proznociagiem cala.peklam łącznie z pośladkami. Dawali mi różne tabletki anty na wyrównanie cyklu przed sama miesiaczka potrafilam zemdleć miałam takie biegunki i wymioty, ze wylądowałam w szpitalu. Zostają jedynie tak naprawde prezerwatywy i to zwykle bo nawet po nich potrafię dostać zapalenia... :( takze sytuacje mam naprawde ciezka. Do tego dochodzi trauma typu jak wpadne to mnie zostawi tak jak poprzedni z ktorym do dzis mam problemy i lazenie po sadach :( dziękuję Wam raz jeszcze za pomoc i życzliwość. Zawsze staram się być ostrożna po prostu minie troche czasu na zaufanie zarówno partnerowi jak i współżyciu z nim. Calusy!;*

Gość gość
wylecz tą nadżerkę, zrób zabieg, mnie pomógł, usunęłam nadżerkę pętlą eletryczną leep loop , na NFZ a przedtem latami leczyłam infekcje i nic nie pomagało

Gość gość
A wiesz co,moze zamiast pigułek sprobuj plastrow Evra,zawsze mozesz odstawic jakby ci nie pasowaly,albo zastrzyk raz na 3 mce. Bo co to za przyjemnosc z seksu jak potem katujesz sie myslami czy dostaniesz okres czy nie. Sprobowac nie zaszkodzi,zacznij od plastrow. Moze na pigulki tak zle reagowalas,a plaster omija przewod pokarmowy.

Gość gość
Jesli chodzi o plastry i zastrzyki naprawde dobry pomysl! Dzieki Wam śliczne za pomoc. Kochane jesteście! I co jakiś czas tu wchodzę przez Wasza życzliwość!!

Gość gość
trzymaj się dzielnie, życzę powodzenia w życiu osobistym, pociechy z dziecka, no i żebyś znalazła fajnego faceta na wspólne życie