Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wyglada pępek po odpadnięciu kikuta?

Polecane posty

Gość gość

Odpadł dzis córce, pod spodem ujawnił sie taki gesty, żółty zbity śluz! Jak to powinno wyglądać?!

Gość gość
To pewnie ten pepek jest zaropialy, u mojego syna byl czysty i suchy

Gość gość
tez tak mielismy nawet krew byla. polozna wziela i to wyczyscila gazikiem namoczonym w spirytusie (sa gotowe w aptece) i potem juz bylo ok. wyczysc to

Gość gość
dobry jest octenisept

Gość gość
octenisept to tam.. ;] popsikac sobie mozna. u nas to byla strata kasy. psikalam i tak sie zasyfilo.

Gość gość
Jakim spirytusem? W jaki sposób?

Gość gość
Gotowe gaziki ze spirytusem ?? Dobrze rozumiem??

Gość gość
mojego synka nie byl suchy i czysty, raczej mokry, zoltawy. przemywalam tylko naokolo i zagoil sie sam pieknie... jesli cie cos niepokoi to idz do lekarza, a szczegolnie gdy smierdzi i saczy sie.

Gość gość
tak gotowe gaziki nasaczone spirytusem:) jak nie smierdzi wyczysc sama bez przesady.

Gość gość
aa krew troche zostala i samo sie zagoilo juz tam nie grzebalam po tym jak polozna wyczyscila

Gość gość
było trochę krwi, sączyła się delikatnie jeszcze przez kilka dni (widać było na ubrankach małe plamki), przemywałam 2 razy dziennie patyczkiem zamoczonym w octenisepcie - te gaziki ze spirytusem to g... - sztywne i słabo nasączone, nijak tym coś posmarować

Gość gość
Jeśli z pępka będzie się sączyło coś w rodzaju ropki to bezwzględnie trzeba iść do pediatry po skierowanie do poradni chirurgicznej!! Mój synek tak miał, okazało się źe to przetrwały moczownik. Trafiliśmy do chirurga w szpitalu na Działdowskiej w Warszawie. Chciał go operować i wyznaczył termin operacji za 3 dni - Mały miał wtedy 5 tygodni!! Byłam przerażona. Jeździłam po specjalistach od pępka w Warszawie i w końcu trafiłam do p. dr z Nieklanskiej (nazwiska nie pamietam), która powiedziała, że takie pępuszki mogą same jeszcze zarosnąć, ale potrzebują czasu i odpowiedniej pielęgnacji. Jeździliśmy przez miesiąc 2-3 razy w tygodniu na Nieklanska i tam smarowali pępek azotanem srebra zdaje się i dzięki Bogu w ciągu miesiąca wszystko zarosło. Ale bez tego byłaby operacja, bo dziurę w brzuszku trzeba bezwzględnie zasżyć