Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajuzniewiem

6 tydzien i miesiaczka?Mialyscie okres w ciazy?

Polecane posty

Gość jajuzniewiem

Witam. Jestem w okolo 6 tygodniu. Od okolo tygodnia mialam lekkie brazowe uplawy i lekkie ciagniecia czy klocia typowe ciazowe. Wczoraj dostalam jakby okresu. Mam krawienie jak normalny okres, drugi dzien i miesiaczkowe bole brzucha. Ogolnie jestem przymulona. W kraju bede dopiero jutro wieczorem,wiec do ginekologa moge dopiero we wtorek... Czy ktoras z was miala jeszcze okres bedac w ciazy?

Gość gość
poroniłaś :o

Gość gość
Ja miałam takie plamienia ale u mnie to.byl problem ze mogłam Poronić wiec musiałam brać luteine i lezec

Gość gość
w pierwszej ciazy miesiaczka byla oznaka poronienia. W drugiej ciazy okres mialam normalnie przez 2 miesiace-o ciazy dowiedzialam sie dopiero w 3msc.

Gość gość
Kurcze ale sprawa jest powarzna bo to na prawdę wygląda na poronienie... To w ogóle chciana ciąża bo jakoś mało emocjii w twoim poście...ja potragie panikować z bardziej błachych rzeczy

Gość gość
Malo emocji bo mam juz podejscie ze co ma byc to bedzie, natura wie co robic. Po co panikowac? Jak ma wady to jest poronienie jak nie to sie utrzyma... Zmeczona jestem panikowaniem, nie ma po co.

Gość gość
Autorko, powiem ci tylko tyle, że jestes w chooy spokojna

Gość gość
Raczej to poronienie, pójdź pozniej na kontrole czy wszystko sie oczyscilo.

Gość jajuzniewiem
A co, mam latac jak poparzona? Jak poronilam, to cialo sie oczysci i bede probowac w przyszlosci ponownie, jesli nie, to sie okaze u lekarza czemu tak jest. Nie mam teraz mozliwosci sprawdzenia na usg a leciec do szpitala kiedy mam juz normalny okres jest bez sensu bo i tak by nie bylo co ratowac. Serce jeszcze pewnie nie bilo bo za wczesnie. Musze to przecierpiec do wtorku a potem znow probowac. Jak to sie mowi, nie ma co plakac nad rozlanzm mlekiem.

Gość gość
w ciązy nie ma się obfitej miesiączki z mocnymi bólami, wiec to raczej poronienie, do poronienia dochodzi jak coś jest nie tak z zarodkiem, gdyby nie doszło do niego mogłoby się urodzić chore dziecko, natura sama decyduje, łatwiej przeyż starte na początku ciąży, niż w jej połowie

Gość gość
life goes on, tum tum tum :p

Gość gość
W szustym tyg serduszko mojego maleństwa już zaczeło bić a do poronienia też dochodzi w skutek niedoboru progesteronu i wtedy przyczyną nie są żadne wady genetyczne...mi na pierwszą wizytę kazali przyjść dopiero w 10 tyg... A ja do 10 tyg byłam już 3 razy chodź wszystko grało jak dostałam luteine bo panikowałam ale kto wie co by było jak bym wtedy w 8 tyg nie poszła po luteine bo miałam cytologie 3 gr. Komurki rakowe i początek dysplasji ...

Gość gość
W szustym tyg serduszko mojego maleństwa już zaczeło bić a do poronienia też dochodzi w skutek niedoboru progesteronu i wtedy przyczyną nie są żadne wady genetyczne...mi na pierwszą wizytę kazali przyjść dopiero w 10 tyg... A ja do 10 tyg byłam już 3 razy chodź wszystko grało jak dostałam luteine bo panikowałam ale kto wie co by było jak bym wtedy w 8 tyg nie poszła po luteine bo miałam cytologie 3 gr. Komurki rakowe i początek dysplasji ... x Sory, ale ile wczesniej robiłaś sobie cytologię, że wychodowałaś 3 grupę i dysplazję?

Gość gość
W prawidłowej ciąży nie ma plamień krwawień-raczej poroniłaś

Gość gość
W zwszłym roku.... U mnie to genetyczna sprawa bo od strony mamy wszystkie ciotki mają problemy w tych sprawach a babcia zmarła na raka macicy...ja dbam o siebie i w zeszłym roku miałam to samo ale potem wyleczyłam i teraz nswrót

Gość gość
Poronilas na bank. Idź do tego szpitala zeby zobaczyc czy wszystko sie juz oczyściło. Swoją droga bardzo "zimno" to przyjęłaś. Ja tez próbowałam do każdego z moich poronień tak podejść jednak nie dałam rady. Na koniec i tak był płacz.

Gość gość
BZDURY PISZECIE Ronią się nie tylko chore zarodki! Zupełnie zdrowe dzieciaczki mogą być poronione, bo ich mamie nie zależy i z plamieniem nie idzie do lekarza, a ma np. za niski progesteron. Przyczyn poronień oprócz wad zarodka jest wiele , więc o chcianą ciążę się walczy.

Gość gość
Moze i masz racje ze o każda ciaze chciana sie walczy, ale czasem nawet jesli chcesz to nie możesz. W uk nie ma czegos takiego jak duphaston czy luteina. Najsilniejszy przetrwa i tyle.

Gość gość
Skąd autorka wie że sama się oczyści, że będzie poronienie całkowite?? bez usg tego nie wiesz. Módl się zebyś nie dostała krwotoku...

Gość gość
A przestań na pewno jest jakiś środek ze sztucznym progesteronem bo ok powiedzmy że w uk jest polityka " najsilniejsi przetrwają" ale te tabletki nie tylko są na podtrzymanie ciąży ja pare lat temu brałam je na wywołanie okresu i też w innych przypadkach sie je stosuje myśle że wystarczyło by dobrze poszukać a coś byś ogarneła

Gość gość
Po 1.ja w pierwszej ciazy mialam okres przez trzy miesiace a po 2.Poronilam w 16 tyg.i dziecko bylo zdrowe.

Gość gość
miałam za niski poziom progesteronu, i żeby utrzymać ciąże musiałam brać luteinę, wiedziałam o tym już przed zajściem w ciążę bo objawiało się to plamieniami przed @, i z tego powodu poszłam do gin, w tej chwili po 2 lata po ciąży progesteron się wyrównał, i nie mam już plamień przed @, i mam nadzieję że tak zostanie i w następnej ciąży nie będę musiał go stosować(zwiększa ryzyko żylaków)

Gość jajuzniewiem
Poroniłam. Teraz nadal krwawię, piąty dzień. Ale lekarz mówił, że mogę krwawić nawet do dwóch tygodni i w poniedziałek mam iść na badanie. TO NIE TAK ŻE NIE PRZEJĘŁAM SIĘ PLAMIENIEM! Od razu dzwoniłam, ale kazał się nie przejmować jeśli nic nie boli i nie krwawię....... Jak już zaczęłam, no to było za późno. Brałam progesteron, więc to chyba nie był niedobór. Tak,płakałam, ale nie muszę się tym komuś chwalić!!! Teraz mam krwawienie, przeziębienie, osłabienie i depresję, więc DZIĘKUJĘ ZA MIŁE SŁOWA OTUCHY. Próbowałam być silna...

Gość gość
debilki kafe zawsze pocieszą, nie ma co... trza się przejmować, płakać nad rozlanym mlekiem, bo jak nie to nie chciałaś dzidziusia - ot, logika!

Gość gość
Współczuje...

Gość gość
Wspolczuje Ci bardzo. Pol roku sama przez to przeszlam. Nie czuje sie winna przynajmnien caly czas to sobie powtarzam. Na potwierdzenie ciazy chcialam isc po niecalych 2tyg spozniania okresu bo ponoc jak wszystkie kafaterianki twierdza szybciej nie ma sensu, nic nie widac bla bla bla. Poza tym czulam sie swietnie...nie zdazylam. Dzien przed wizyta skurcz w brzuchu i wypadajaca ze mnie tkanka z obfitym kraawieniem. Zadnych objawow ze nadchodzi cos zlego...trzymaj sie dzielnie, wyplacz a potem idz naprzod