Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Jak poradzi膰 sobie po rozwodzie? (pisze facet)

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Witam. Interesuj膮 mnie do艣wiadczenia facet贸w kt贸rzy rozw贸d maj膮 ju偶 za sob膮. Jak sobie z tym radzicie? Czy jest wam lepiej czy gorzej? Ile p艂acicie aliment贸w? I jakie zmiany wprowadzili艣cie w swoim 偶yciu aby nie zwariowa膰.... Mam 30 lat i czteroletni膮 c贸reczk臋 kt贸r膮 kocham nad 偶ycie. Rozstanie z dzieckiem b臋dzie dla mnie najgorszym prze偶yciem. Zostan臋 sam w ogromnym mieszkaniu kt贸re darowa艂 mi ojciec wi臋c 偶ona nie ma do niego 偶adnych praw. Zapraszam do dyskusji.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 艁ukaszw
Przede wszystkim obni偶 sobie oficjalne dochody. Ja tego nie zrobi艂em i teraz mam 930z艂 na 3 letnie dziecko... A potem b臋dzie ci臋偶ko. Ja wyl膮dowa艂em z deprech膮 u psychiatry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z zarobkami nie b臋dzie problemu. Mam w papierach najni偶sz膮 krajow膮. (pracuje w rodzinnej firmie) Jeszcze przed rozwodem chc臋 i艣膰 do psychologa. Czyta艂em mas臋 internetowych poradnik贸w ale to co przeczyta艂em bardziej mnie rozbawi艂o ni偶 pomog艂o. Dlatego szukam opinii facet贸w kt贸rzy maj膮 to za sob膮 i maj膮 jakie艣 do艣wiadczenia. Dzi臋ki za rad臋 "艁ukaszw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie wchodzi odrazu w nowy zwi膮zek. Bo zawsze s膮 jakie艣 oznaki depresji po takich prze偶yciach. Jak trafisz 藕le to b臋dziesz mie膰 kolejne rozstanie w kr贸tkim czasie. Reszt臋 ogarniesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A nie da si臋 ratowa膰 zwi膮zku?? Czemu tak 艂atwo dzisiaj ludzie si臋 poddaj膮 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ratowa膰 zwi膮zku? Znaczy - przynie艣膰 w z臋bach 5 tys/ na miesi膮c i po ty艂ku ca艂owa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je偶eli tak dostrzegasz zwi膮zek to nie ma co

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
rady jak obni偶y膰 alimenty s膮 偶a艂osne jak mie膰 szacunek do faceta, kt贸ry kombinuje jak oszuka膰 matk臋 swego dziecka ?! 偶a艂osne gdzie wasz honor ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M贸wisz , 偶e kochasz 4 letnia c贸rk臋 ponad 偶ycie wiec dziwie si臋 ze nie chcesz p艂aci膰 aliment贸w. By艂a zona I tak mo偶e udowodni膰 , 偶e zarabiasz wi臋cej jak wie o tym zanizeniu pensji. Wiesz na Twoim miejscu niech ustala alimenty a Ty jako kochaj膮cy tata powiniene艣 moim zdaniem dawa膰 wi臋cej tak nie oficjalnie ale za pokwitowaniem tak, 偶e jak stanie si臋 co艣 b臋dziesz m贸g艂 zosta膰 przy tych tylko zasadzonych. Jeste艣 m艂ody facet odpoczniesz od 偶ycia rodzinnego a p贸藕niej znowu si臋 zakochasz mo偶e wybierzesz lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie nie...to ja jestem za艂o偶ycielem tego tematu. Na ratunek nie ma ju偶 szansy. Prosto w oczy i to ju偶 kilka razy powiedzia艂a, 偶e mnie nie kocha i nie da rady odbudowa膰 tego zwi膮zku. Jest bardzo atrakcyjn膮 kobiet膮. Dba o siebie co przyci膮ga wzrok facet贸w. Ostatnio bardzo schud艂a i poczu艂a wiatr w 偶aglach za spraw膮 nowej kole偶anki kt贸ra jest prawniczk膮 od rozwod贸w. Wydaje mi si臋, 偶e to w艂a艣nie jej kole偶anka wm贸wi艂a mojej 偶onie, 偶e nie jestem jedynym facetem na ziemi. Owszem...moje b艂臋dy te偶 odcisn臋艂y si臋 na tej decyzji. Mo偶na powiedzie膰, 偶e faktycznie trzyma艂em j膮 w z艂otej klatce. By艂em chorobliwie o ni膮 zazdrosny. Nie pozwala艂em jej na kontakt z przyjaci贸艂kami a ona odp艂aca艂a mi si臋 brakiem seksu i zainteresowania mieszkaniem. Nie sprz膮ta艂a, nie gotowa艂a a to doprowadza艂o mnie do sza艂u bo pracuj膮c w rodzinnej firmie rano wychodzi艂em do pracy a wraca艂em wieczorem. W domu syf. Ona r贸wnie偶 pracuje w tej samej firmie kt贸ra nale偶y do mojego ojca. Dostaje 1300z艂 na r臋k臋 i wszystkie pieni膮dze wydaje na siebie. Paznokcie, kosmetyczka i zakupy. Dobrze, 偶e nie mamy 偶adnych wsp贸lnych zobowi膮za艅 w banku. Na utrzymanie rodziny 艂o偶y艂em tylko ja. Obiady, lekarz dla dziecka, leki, wyjazdy i kupowanie ubra艅 dla dziecka. Nie kiedy nawet dla mnie zostawa艂o nie wiele. Nie mia艂em kasy na moje w艂asne wydatki. Uwa偶a艂em, 偶e skoro ja na wszystko p艂ac臋 to mog臋 od niej oczekiwa膰 chocia偶 czystego domu...bo o seksie nie ma co wspomina膰...zawsze by艂 do bani. Dzi臋ki temu, 偶e pozna艂a t膮 kole偶ank臋 prawniczk臋 rozwin臋艂a skrzyd艂a i stwierdzi艂a, 偶e strasznie si臋 ze mn膮 m臋czy...偶e chce zacz膮膰 偶ycie od nowa. Najbardziej szkoda mi mojego dziecka. Ka偶d膮 woln膮 chwil臋 sp臋dzam ze swoj膮 c贸reczk膮. 呕ona dobrze wie, 偶e ja za ni膮 szaleje. Um贸wili艣my si臋, 偶e rozwiedziemy si臋 bez orzekania o winie. Mam jej zap艂aci膰 30 ty艣 za wsp贸lny wk艂ad jaki w艂o偶yli艣my w mieszkanie (mieszkanie otrzyma艂em od ojca w ramach darowizny i w papierach nie ma wzmianki o mojej 偶onie wi臋c o podziale tego mieszkania nie ma tu mowy) Ma zamiar przeprowadzi膰 si臋 do wi臋kszego miasta w kt贸rym mieszka jej kole偶anka. Kiedy do niej sama wyje偶d偶a艂a na weekend zawsze wy艂膮cza艂a telefon...a ja wpada艂em w sza艂 i wyobra偶a艂em sobie r贸偶ne rzeczy. Ostatnio wkr臋ci艂em sobie, 偶e je藕dzi tam puszcza膰 si臋 za kas臋. Ma ogromny problem z zakupami. Torebki za 500-700z艂....buty, kiecki...to jest 艣wiat mojej 偶ony. Non stop w sieci i na FB w poszukiwaniu nowych kreacji. Jej kole偶ank臋 widzia艂em tylko raz na zdj臋ciu...wygl膮da jak rasowa...k**wa. Ma bogatego m臋偶a a moja zona zawsze podziwia艂a takich ludzi....ci膮gn臋艂o j膮 do kasy. Mnie wr臋cz przeciwnie...bo wiedzia艂em, 偶e ci臋偶ko zarobione pieni膮dze bardzo ci臋偶ko si臋 wydaje. My艣l臋, 偶e moja 偶ona podchodzi do 偶ycia przez pryzmat kasy. Ojciec alkoholik, matka z depresj膮, brat na zamkni臋tym odwyku zwi膮zanym z hazardem a drugi brat r贸wnie偶 nie stroni od alkoholu. Ja pochodz臋 ze spokojnej i zamo偶nej rodziny gdzie by艂o du偶o mi艂o艣ci i nigdy na nic mi nie brakowa艂o. To ja bior膮c j膮 za 偶on臋 obieca艂em sobie, 偶e dam jej to wszystko czego nie mia艂a w dzieci艅stwie i w 偶yciu nastoletnim...podejrzewam, 偶e to te偶 by艂 m贸j b艂膮d. My艣l臋, 偶e ten zwi膮zek jest nie do odratowania. Mo偶e jest co艣 nie tak ze mn膮...mo偶e z ni膮...nie wiem...ale oboje jeste艣my zgodni co do jednego...ani ja ani ona nie b臋dziemy potrafili si臋 zmieni膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja wcale nie chc臋 ucieka膰 od aliment贸w...wr臋cz przeciwnie. Mog臋 nawet dop艂aca膰 nie formalnie. Po rozwodzie mam zamiar sprzeda膰 mieszkanie i kupi膰 jakie艣 mniejsze a dla c贸rki chc臋 za艂o偶y膰 jak膮艣 lokat臋 czy co艣 aby wp艂aci膰 jej jak膮艣 spor膮 sumk臋 kt贸r膮 b臋dzie mog艂a wyj膮膰 dopiero po 18 urodzinach. Gdybym da艂 te pieni膮dze 偶onie...kupi艂a by sobie sportowe auto z przyczepk膮 pe艂n膮 torebek. Wiem, 偶e kiedy b臋d臋 p艂aci艂 du偶e alimenty...dziecko b臋dzie dostawa膰 z tego nie wiele...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wi臋c jasne jak s艂o艅ce, 偶e walczysz o jak najni偶sze alimenty. B臋d膮 ci wje偶d偶a膰 na ambicje,jak ju偶 tu jedna zacz臋艂a, ale ty miej na to g艂臋boki wysmark. Alimenty z natury swojej maja tendencj臋 rosn膮c膮 - wi臋c licz si臋 z tym 偶e za 5 lat b臋d膮 ju偶 2x wy偶sze. A za 15 lat? A masz gwarancj臋 偶e twoje zarobki pozostan膮 na obecnym poziomie? I 偶adnych tam dodatkowych pieni臋dzy za pokwitowaniem. Na swoje dziecko wydajesz sam - n.p. wczasy na Bahama, kurteczka od Wersace.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ok...a czy mo偶na udowodni膰, 偶e alimenty kt贸re b臋d臋 p艂aci膰 na dziecko b臋d膮 wydawane tylko na dziecko? I tylko na najpotrzebniejsze sprawy? A mo偶e w s膮dzie zaproponowa膰, 偶e b臋d臋 sam op艂aca膰 dziecku przedszkole plus jakie艣 pieni膮dze na wychowanie? Naprawd臋 si臋 boje, 偶e alimenty b臋d膮 sz艂y w艂a艣nie na osobiste zachcianki mojej 偶ony... Puki co twierdzi, 偶e poradzi sobie sama w 偶yciu beze mnie. Ju偶 dawno marzy艂a o za艂o偶eniu swojego butiku w sieci...ale od艂o偶one pieni膮dze na ten cel wydawa艂a na siebie...mo偶e liczy艂a 偶e to ja mam jej da膰 kas臋 na ten butik...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz co jednak jaka艣 sum臋 b臋dzie musia艂a przeznacza膰 na wasz膮 c贸rk臋 w ko艅cu b臋dzie musia艂a ja nakarmi膰 i jako艣 ubra膰. Ja bym nie przesadzala z prezentami bo jak na patrzy si臋 na Twoja 偶on臋 to b臋dzie taka sama. C贸rka mojego m臋偶a w przez to ze ja rozpieszczal dawa艂 na wszystko. To teraz gdy jest pelnoletnia/dorosla to tylko o kas臋 chce od niego a nawet si臋 nie zapyta czy zdrowy jest. A Twoja 偶ona dobrze ja wyszkoli by tylko kas臋 od Ciebie bra艂a itd. Je艣li mam najni偶sza krajowa to s膮 przynajmniej Ci 300 z艂 aliment贸w zbytnio nie poszaleje za nie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oby...s膮d zdecyduje. Prze偶ywam teraz najgorszy okres w 偶yciu...jak do tej pory. Siedz臋 w robocie...i tak naprawd臋 nie wiem po co... Dzi臋ki za rady. Przydadz膮 mi si臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kurcze! A mo偶e tak w drug膮 stron臋!? Walcz o dziecko, wiem ma艂e szanse, ale szukaj argument贸w, Hak贸w na twoj膮 偶on臋(po tym co piszesz raczej nie brakuje) Mo偶e Ci si臋 poszcz臋艣ci i wygrasz z t膮 patologi膮!!!!?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Masz racj臋, 偶e to patologia...moja rodzina r贸wnie偶 tak twierdzi. Najbardziej si臋 boj臋 tego, 偶e bardzo zaprzyja藕ni艂a si臋 z t膮 prawniczk膮. O rozwodzie wie ju偶 wszystko. Z tego co s艂ysza艂em tylko kilkana艣cie % ojc贸w wygrywa pe艂n膮 opiek臋 nad dzieckiem. 呕ona musi by膰 psychicznie chora albo mie膰 jak膮艣 chorob臋 typu alkoholizm albo co艣 zwiazanego z narkotykami...na to dowod贸w nie mam. Nawet gdyby mnie zdradza艂a to dziecko zostaje przy niej. Taka sprawa mog艂a by ci膮gn膮膰 si臋 latami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mimo to nie poddawaj sie! Walcz! Mo偶e w Twoim przypadku sie uda!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
widzialy galy co braly ! :D tak to juz jest, zenicie sie z "k***i" i wrednymi "s****i" wiec macie za swoje !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 SzczesliwyRozwodnik
Ja jestem po rozwodzie i jako艣 tego nie prze偶ywa艂em bo po prostu od kilku lat by艂em w papierowym ma艂偶enstwie wi臋c tak jakbym nie mia艂 偶ony ale kole偶anka do seksu by艂a i jest :-) Szczerze? To od偶y艂em po tym rozwodzie z t膮 pijawk膮!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nuta
Dnia 21.09.2015 o 14:06, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Kiedy do niej sama wyje偶d偶a艂a na weekend zawsze wy艂膮cza艂a telefon...a ja wpada艂em w sza艂 i wyobra偶a艂em sobie r贸偶ne rzeczy.

A mo偶e ta kole偶anka ma w膮sy?... I mo偶e warto to sprawdzi膰, gdzie naprawd臋 wyje偶d偶a Twoja 偶ona? Ale gdyby艣 nawet udowodni艂, 偶e Ciebie zdradza, to polski s膮d nie uzna jej winy. Orzeknie, 偶e zdrada nast膮pi艂a po rozpadzie ma艂偶e艅stwa i nie mia艂a wp艂ywu na ten rozpad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nuta
Dnia 21.09.2015 o 21:28, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

widzialy galy co braly ! 馃槃 tak to juz jest, zenicie sie z "k***i" i wrednymi "s****i" wiec macie za swoje !

Oto pe艂en wsp贸艂czucia komentarz kobiecy. Na ch.j tu piszesz, jak nie masz nic dobrego do powiedzenia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janusz

Kolego nie wiem ile zarabiasz ale jak kto艣 zarabia powiedzmy 3000 na r臋k臋 i po艂owa idzie na alimenty to rzeczywi艣cie mo偶na wpa艣膰 w depresj臋聽 je偶eli nie ma si臋 mo偶liwo艣ci w jaki艣 spos贸b dorobi膰. Wtedy trzeba p艂aka膰 i p艂aci膰 te alimenty bo to w ko艅cu nasze dzieci i bra膰 jakie艣 dodatkowe fuchy czy zaj臋cia ale to zale偶y ju偶 kto co umie. Znam dw贸ch takich z czego jeden macha 艂opat膮 po godzinach a drugi je藕dzi taks贸wk膮.

Udost臋pnij ten post