Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ptaszek w klatce

Polecane posty

Gość gość

Muszę się wyżalić.Mam 40 lat ,ie pracuje .estem po porażeniu mózgowym więc tym bardziej jest mi trudno o pracę.Nie jestem na wozku.Od jakiegoś czasu jest mi ciężko.TZN Mąż zarabia,na życie wydziela mi pieniądze.Na jedzenie daje mi 600-700 zł na miesiąc na 4 os.Kombinuję jak mogę żeby starczyło.Owszem gdybym więcej wydawała to byśmy weszli w debet.Co prawda mamy oszczędności ale to na czarną godzinę.Nie mamy kredytów,mamy spore stałe wydatki tjk paliwo-800 zł 60 km dojeżdża w jedną stronę.Autobusow nie ma.Czasem już nawet nie chce mi się z domu wychodzić na zakupy wiedząc że mogę wydać max 20 zł.To wszystko zabiera mi radość życia.Chciałabymod czasu do czasu kupić coś do domu dla dzieci.Mamy założone konta ja zbieram na wakacje a mąz na auto.Po sto zł na miesiąc.Ostatnio maz mowi zaplac za ubezpieczenie za auto a z urzedu skarbowego przelejesz na swoje konto.Nie ufam mu bo i tak tych pieniedzy nie zobacze ,zobaczymy bo obiecal ze dam.Gdyby nie dzieci to bym chyba wyszla i nie wrocila.Dobrze ze rodzice rzuca mi 100 zl na moje potrzeby bo inaczej bym wegetowala.Wiem ze zycie jest ciezkie i drogie ale bez przesady.

Gość gość
Wydziela c****eniądze?to znaczy że co ma dużo kasy ale nie daje ci tyle co byś chciała bo skąpy ?ja też odkładam kase przez caly rok na letnie wczasy i niestety nie mogę sobie pozwolić na wiele rzeczy tak jak bym chciała.

Gość gość
no tak wydzielac .Daje mi 150 zł na tydzień na 4 os i nie mogę więcej z konta brać.Zgadzam się że trzeba oszczędzać i chwalę to.Sami powiedzciejak wyżywić rodzinę 4 os za 150 zl miesiecznie .Miesiąc w miesiąc .Owszem są sytuacje gdzie trzeba i za 5 zl wyzyc.Kiedys bylam dumna ze umiem tak gospodarowac pieniedzmi ze te 150 zl mi starczalo.Tylko ze to juz bylo 3 lata temu.