Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę już urodzić!

Polecane posty

Gość gość

Mam juz za soba 38tyg+4dni i mam juz dosc. Dziecko wazy juz ponad 3,5kg, ledwo chodze, wszystko mnie boli. Co zrobic, zeby juz urodzic? To czekanie mnie wykancza.

Gość gość
Pozostaje czekać dalej... Tez miałam podobne odczucia, miałam już tak dość, dziecko 4 kg.. No i urodziłam po terminie, poród wywoływany niestety bo dziecko takie uparte było :P Ostatni miesiąc trwa wieczność

Gość gość
Ja jestem w 31 tc i póki co jest ok chociaż też już mam momenty w których mam dość

Gość gość
Naciesz sie wolnoscia,bo potem bedzie gorzej.Jeszcze bedziesz tesknic za ciaza.

Gość gość
Mam wrazenie, ze to sie nigdy nie skonczy. :-(

Gość gość
Jaka wolnoscia? Mam w domu 5-latka ;-)

Gość gość
Czemu niby gorzej?Teraz piwa nie da się napić, zapalić bo wiadomo odstawiłam na czas ciąży papierosy a piwko też od czasu do czasu lubię.Nie straszcie tak tą opieką nad dzieckiem skoro ma się męża do pomocy i np rodziców którzy też od czasu do czasu zajmą się wnukiem

Gość loooooooola21
Zostało mi 19 dni . Chce już koniec

Gość gość
Wolność...fakt wstawanie co 2godz w nocy do toalety,w dzień sikanie co 15min i jak gdzieś iść to tylko tam gdzie jest ubikacja,całe lato fajna pogoda, upały każdy nad wodą-ja w domu z popuchniętymi nogami ledwo żyje super wolność

Gość gość
Ja słyszałam że orgazmy pomagają w wywołaniu skurczy = wcześniejszy poród

Gość gość
Jezuuu no rzeczywiscie straszne jest wstawanie na siku.A do dziecka nie bedziesz wstawac co 2-3 godziny?Bozeee co za marudy.Trzeba bylo sobie surogatke wynajac.

Gość gość
mi teściowa mówi żeby mnie mąż wku***ł to się zdenerwuje i urodzę hahah

Gość gość
No nie będę wstawać za każdym razem skoro mam jeszcze męża... Ciąża piękny czas ojojoj cieszcie się....dobre

Gość gość
Eeeee zresztą pytanie było co zrobić żeby już urodzić ? a nie że trzeba wstawać itp

Gość gość
Taaaa juz widze,jak twoj maz wstaje.Haha dobre!

Gość gość
3×S.....sex sprzatanie shopping

Współczuję.Pamiętam jak to było:)Syn ważył grubo ponad 4 kg i na tydzień przed porodem rozbolał mnie ząb,najpierw delikatnie ćmiło a po 2 dniach ból był nie do zniesienia a żaden z 12 dentystów z okolicznych miast nie chciał go wyrwać:(

Gość gośćszkanie
Sexu nie moge, bo biore globulki. Mieszkanie juz posprzatane, a na shopping nie mam sily, bo ledwo do kibla wstaje :-( A maz oczywiscie, ze bedzie wstawal. Do pierwszego wstawal, to i teraz bedzie. Nie kazda ma meza debila. Mi sie trafil fajny :-)

Gość gość
Pij herbate z naparu z lisci malin naprzemian z naparem z majeranku plus co2 dzien olejek rycynowy. Mi pomoglo a polecila polozna

Gość Doorriisss
za tydzień mój lekarz kazał mi przyjść do siebie na dyżur do szpitala . Da się radę jakoś z nim dogadać żeby podał mi kroplówkę na skurcze ? Dziecko waży już 3,5 kg

Gość gość
A skad wziac te liscie malin? Znajac zycie, to po pierwszej czy drugiej nie zadziala, a za dwa tygodnie, to juz bede po terminie :-(

Gość gość
To czekanie mnie wykonczy

Gość gość
ja tez tak marudzilam pod koniec ciazy ze mam dosc i kiedy to sie skonczy... wszyscy mi mowili ze po porodzie to dopiero bede miala dosc a ja tak samo jak ty odpowiadalam ze przeciez jest maz, dziadkowie itd. no i wszyscy mieli racje co z tego ze maz wstanie na karmienie, dziadkowie zostana pare godzin jak mloda tak daje popalic ze juz nie wyrabiam :D chetnie bym ja wsadzila z powrotem do brzucha na pare dni :p

Gość gość
No i wlasnie o tym pisalam co moja poprzedniczka.Jeszcze zatesknisz za ciaza.

Gość gość
Jestem zaprawiona w bojach, bo mam juz w domu 5-latka. Marze o tym, zeby bez problemu umyc sobie stopy, zeby pojsc na spacer, czy zeby moc wstac z lozka bez bolu i stekania.

Gość gość
A to sorry,skoro masz juz 5 latka to spoko.Matka pelna geba.

Gość gość
masowanie/podszczypywanie sutków i piersi. To powinno ci pomoc :) masowanie brzucha podczas skurczow tez wywoluje porod. Ja jestem w 37+4 i czekam spokojnie do porodu.

Gość gość
to jak mialas przy pierwszym dziecku po porodzie czas moczyc stopy to musialo byc wybitnie spokojne... albo twoj maz pracuje tylko 3 godziny dziennie. jak ci sie trafi takie dziecko jak mi - dwie drzemki po 15 minut w dzien plus do tego dojdzie twoj 5 latek to powodzenia w odpoczywaniu :D

Gość gość
Czy ja cos pisalam o spokojnym moczeniu sobie stop?? Chodzi mi o to, zeby je sobie bez problemu umyc, bo przez ogromny brzuch nie moge do nich dostac!!!

Ja rodze tzn termin porodu mam wyznaczony na 28. Bardzo bym chciala juz urodzic. Krocze juz z miesiac mnie boli, bo mloda glowka jest juz maksymalnie nisko, czop z krwia odpadl mi 10 dni temu, skurcze mam nieregularne choc dzisiaj cmi mnie jakos inaczej, mocniej. Staram sie chodzic ile sie da. Wczoraj bylam jeszcze na plazy, poplywalam, pospacerowalam i w sumie tak caly dzien. W nocy z kolei myslalam ze umre, tak mnie w kosciach rwalo... Niestety nie ruszylo. Za ciaza napewno nie bede tesknic. Wole miec dziecko, ktore mnie caly czas potrzebuje ale byc w donrej formie fizycznej, niz byc w ciazy ktora mnie ogranicza i na dodatek w ktorej wymioty i mdlosci trzymaja mnie do teraz.