Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania po przerwaniu antykoncepcji

Polecane posty

Gość gość

Hej we wrześniu nie robiłam przerwy 7-dniowej z tabletkami. Od razu wzięłam kolejne. Następne opakowanie wzięłam do połowy (w tym zapominając jednej tabletki w drugim tygodniu opakowania). Teraz tabletki odstawiłam. Czy od razu w tym przypadku wróci płodność? Jaka jest szansa na szybkie zajscie w ciążę?

Gość gość
Jeśli z hormonami u Ciebie wszystko w porządku to cykl wraca szybko, niemal od razu.

Gość gość
dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
Nie ma za co:) Tak dokładniej, to powinno to wyglądać tak, że po "miesiączce" (a w zasadzie po plamieniu z odstawienia tabletek) powinnaś mieć owulację około 14 dnia cyklu (jeśli miałaś wcześniej regularne miesiączki). Pierwszy dzień cyklu, to pierwszy dzień tejże "miesiączki" (po odstawieniu). Niemniej po odstawieniu tabletek może się zdarzyć, że cykle nie będą całkiem regularne, więc trudno może być wyliczyć dobrze dni płodne (no chyba, że już kiedyś obserwowałaś cykl i śluz lub temperaturę).

Gość gość
Obserwowałam już wcześniej cykl oraz stosowałam testy owulacyjne. Na 29-30 dniowy cykl u mnie dni płodne przypadały około 14-15 dnia czyli książkowo. Mam nadzieję na szybkie zajście w ciążę, już się nie mogę doczekać...