Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pochwa, seks po porodzie silami natury

Polecane posty

Gość gość
Hej.ja jestem po 3 porodach,wszystkie naturalne,bez naciec****ekniec kroxza.niewiem jakim to cudem sie stalo,dzieciaczki wazyly ok 3600g.cwiczylam miesnie kegla w kazdej ciazy i masowalam skore miedzy pochwa a o***tem.a maz jest bardziej napalony niz przed ostatnia ciaza

Gość gość
Decyzja nalezy tylko do Ciebie. Zrob tak, jak uwazasz za sluszne. Porozmawiaj z lekarzem. Sa lekkie porody sn, po ktorych krocze wraca do normy, sa tez ciezkie, ktore pozostawiaja trwaly slad. Po cc czasem tez dochodzi do obnizenia narzadow itp. Poza tym, zawsze to operacja, ktorej skutki moga sie ujawnic po latach

Gość gość
Rodziłam raz, córka 2900. Miałam pęknięcie I stopnia i ogromny krwotok. Miała transfuzje krwi i 2 tygodnie w szpitalu bo dostałam zapalenia w ranie... Następna ciąża zakończy się cc nigdy więcej nie będę rodzic naturalnie. Co do mojej pochwy, luźna nie jest ale mam bliznę która czasem boli i mimo że dawno wygojona często piecze..

Gość gość
kiedy masz czas na seks jezeli urodzilas juz 3 dziec****ewnie nie pracujesz

Gość gość
jak mam pytac lekarza jezeli to ja niedlugo bede lekarzem!!!!! tego w ksiazkach medycznych nie pisza, dlatego pytam was kobietki o wasze zdanie

Gość gość
i o wasze doswiadczenia w tej sprawie. z mojej perspektywy cc sa bezpieczne, a porody sn czesciej koncza sie komplikacjami

Gość gość
i wiem ze wiekszosc naciec krocza - episiotomii - robi sie bez wskazan medycznych!! po prostu rozcinaja na szybko krocze zeby "dziurka" byla wieksza i szybciej wyjac dziecko i miec juz spokoj z tym porodem.

Gość gość
3 dziecko ur 6 miesiecy temu wiec nie pracuje.a czy gotowanie pranie sprzatanie i zajmowanie sie dziecni nie jest w pewnym sensie praca?synek w nocy jest na piersi i budzi sie czesto na przekaski:)mimo to wysypiam sie o dziwo lepiej niz przy pierwszym dziecku.uwiez mi ze jestem bardziej zorganizowana teraz niz 9 lat temu,bo tyle ma najstarsze dziecko i dla meza np co drugi wieczor znajdzie sie czas i ochota na male co nieco

Gość gość
@up oczywiscie ze zajmowanie sie dziecmi jest praca, tylko twoj maz tego tak nie widzi kiedy to on musi zarabiac na was. chyba ze wolisz los kury domowej i tobie to odpowiada. tylko szacunku ze strony meza nigdy nie bedziesz miala, bo ty nie zarabiasz i jestes nizej od niego. gdyby cie zdradzil musialabys wybaczyc zdrade bo z 3 dzieci nie mialabys sie gdzie podziac. taki los kobiety "pracujacej" w domu - podporzadkowac sie swojemu mezczyznie

Gość gość
Nie wszystko jest bialo czarne.po pierwsze pracuje ale jestem na macierzynskim.po drugie ,dlaczego twierdzisz ,ze maz by mnie zdradzil?jesli ur 3 dzieci to pewnie wyobrazasz mnie sobie jako 100 kg kure domowa a jestem szczupla. maz codziennie mi udowadnia ,ze mnie kocha i nie mysle tu o seksie.widze to w zachowniu i w jego oczach.oczywiscie nie zawsze jest rozowo.niestety kobitki przewaznie zarabiaja mniej od facetow ,wiec o to tez moga sie przyczepic .ale chyba ten topik byl o czyms innym wiec moze powrocmy do tematu

Gość gość
Jeśli chodzi o wypowiedzi facetów - który byłby takim debilem, aby powiedzieć swojej żonie że jest luźna... Żaden chyba. Ja "wymyśliłam sobie" cc i moje krocze jest nienaruszone. Ale to nie było najistotniejsze, najważniejsze że dziecko zdrowe. Drugie też mam cc i mój lekarz ani razu nie próbował mnie nakłonić do porodu sn.

Gość gość
Szyjka moze sie obnizyc az do pochwy mimo cesarki. Mimo cc mozna miec nietrzymanie moczu i kalu. Poczytajcie na stronie rodzic po ludzku, ale o tym zadna na kafe wam nie wspomni. Podobnie jak po karmieniu piersia biust jest "inny". O tym na kafe tez zadna nie napisze. Ja urodzilam sn,szczerze sam porod niewiele mial z natura wspolnego, ciagle ktg, naciecie krocza, ale nie dalo sie inaczej, bo lekarz widzial, ze zaraz peknie. Blizna jest cienka jak nitka i moj maz nie umie jej odszukac, ja wiem gdzie ona jest, ale jak dokladnie sie poogladam... I ona nie powoduje zadnego dyskomfortu. Poza tym ja mialam szycie plastyczne, wszystko co mi przecieli to odtwarzali, a nie szyli aby bylo. Dlatego szycie trwalo 2 godziny. Smiesza mnie te gadki o wiadrze itp, bo ja nic takiego nie mam, szyjka na swoim miejscu, brak jakiegos nietrzymania moczu. Urodzilam jedno dziecko co prawda, ale ja wiecej nie planuje. Jak ktos mnie puta czy mam luzy to sie smieje i odpowiadam dla jaj ze tak :P ludziom szybko glupio sie robi i sie zamykaja :P nie bede nikomu udowadniac, ze dzieki codziennym cwiczeniom kegla moja pochwa jest na bank bardziej napieta niz jej, ja znam prawde, ona nie musi ;) jej facet by byl w szoku jakby we mnie wszedl :P sprawdzilam, jestem wolna kobieta, wiec moge :P

Gość gość
To ja z postu wyzej. W ramach wyjasnien, jestem rok po rozwodzie :P moj byly maz, przyzwyczajenie.

Gość gość
Autorko, dlaczego krzyczysz (!!!), ze zaraz sama bedziesz lekarzem? Skad mialysmy to wiedziec? Ginekologiem? Jesli tak, to sama wiesz, co wybrac. Jesli nie, to twoje pyranie, po co pytac lekarza, jest bez sensu.

Gość gość
rowniez mialam porod sn i naciecie krocza jak sie juz wszystko zagoilo to wspolzycie lepsze niz przed porodem no ale wczesniej stosunki byly bolesne a teraz jest super i maz zadowolony bo widzi ze wkoncu sprawia mi to przyjemnosc a nie bol :)

Gość gość
"Mimo cc mozna miec nietrzymanie moczu i kalu. Poczytajcie na stronie rodzic po ludzku, ale o tym zadna na kafe wam nie wspomni. Podobnie jak po karmieniu piersia biust jest "inny". juz nie przesadzaj ze nietrzymanie moczu i kalu po cc ciekawe z jakich powodow???? miesnie miednicy pozostaja nienaruszone po cc "Blizna jest cienka jak nitka i moj maz nie umie jej odszukac, ja wiem gdzie ona jest, ale jak dokladnie sie poogladam... I ona nie powoduje zadnego dyskomfortu. Poza tym ja mialam szycie plastyczne, wszystko co mi przecieli to odtwarzali, a nie szyli aby bylo. Dlatego szycie trwalo 2 godziny." no właśnie szycie plastyczne - kto ci je robił i ile zapłaciłaś lekarzowi za to? najwyrazniej dobrze cie pozszywali lacznie z tkankami wewnetrznymi i tak powinno byc zawsze!!! tak samo przy cc jeden lekarz bedzie szyl dlugo, a drugi aby bylo, wkurza mnie to strasznie ja chce miec 2 dzieci i nie wiem czy ze tak powiem oplaca mi sie rodzic silami natury, gdyz ze mnie zrobi sie po dwoch porodach rozwora

Gość gość
Miesnie miednicy nienaruszone po cc? Bzdura. Te miesnie cala ciaze dzwigaja ciezary. Poczytaj to sie dowiesz. Nic nie zaplacilam za szycie, w szpitalu w jakim rodzilam wykonuje je pewna lekarka, a czy ktos jeszcze to w sumie nie wiem, wiem, ze ona tez robi plastyki roznego typu kobietom w roznym wieku w tym szpitalu. I podobno jest bardzo dobra. Jednak co kobieta to nie to samo co facet, bo on ma w nosie,bo nie ma pojecia co i jak.

ja rodziłam naturalnie. Syn wazył 3800. Odkąd urodziłam czerpię większą satysfakcje z samej penetracji:) Żadne z nas nie narzeka. I mój facet nie musi mi nic mówić ( ani kłamać jak sugerujecie) bo widze jak szybko dochodzi i jak często mnie "zaczepia":) Znam parę dziewczyn, które bardzo się bały, że wybrały cesarkę. Nie żałują. Jednej szycie się długo "papralo" ale genralnie żadnych powikłań. Sama musisz wybrać co dla Ciebie będzie najlepsze autorko.

Gość gość
"Miesnie miednicy nienaruszone po cc? Bzdura. Te miesnie cala ciaze dzwigaja ciezary. Poczytaj to sie dowiesz. " - one nie dzwigaja brzucha. one sa do parcia w czasie porodu czy defekacji. DO PARCIA I to przez nadmierne parcie moga sie obnizac narzady miednicy, uszkodzenie wiezadel itp

Gość gość
Wypadanie macicy: przyczyny Rozciągnięte i osłabione mięśnie mają zwykle te kobiety, które urodziły duże dziecko (powyżej 4 kg), rodziły często lub miały bardzo ciężkie porody. U pań w okresie menopauzy obniżenie narządów miednicy spowodowane jest niedoborem estrogenów – ich brak zmniejsza jędrność i elastyczność tkanek. Jednak przypadłość ta może dotyczyć także kobiet, które wykonywały ciężką pracę fizyczną, np. dźwigały ciężary, pracowały w polu lub uprawiały męskie sporty, np. podnoszenie ciężarów. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/choroby-kobiece/wypadanie-macicy-przyczyny-objawy-leczenie_38768.html

Gość gość
Osobiście znam kilka kobiet po cc, żadna nie ma skutków ubocznych. Znam też kobiety po porodzie SN, ich opowieści o porodzie i skutkach są dużo gorsze niż tych pierwszych. 30 latce wypada macica, dwie mają upośledzone dzieci wskutek porodu a jednej podczas porodu dziecka uszkodzono mu obojczyk.