Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skad w ludziach tyle nienawisci co do obnizenia wieku emerytury

Polecane posty

Gość gość

Nie pojmuje tej nienawisci i jadu na roznych forach. Ludzie co wam szkodzi zeby wrócił dawny wiek emerytalny 60 dla kobiet, 65 dla mężczyzn, no a kto chce i czuje sie na silach bo ma lekką prace to niech sobie i do 80tki pracuje a nawet dłużej, kwestia wyboru, co wam to przeszkadza??? I skad taka nienawisc do ludzi ktorzy nie chca pracowac dłużej? ?? Serio nie pojmuje tego, skad taka zacieklosc i jad u niektórych, co wam szkodzi żeby 60 letnia babcia styrana pracą i 65 letni dziadek poszli juz sobie na ta emeryture po 40 latach pracy, co wam to przeszkadza???? Pisze bo szokuje mnie to skad taka agresja u polaków ktorzy nie chca cofniecia reformy 67. Czy wy nie rozumiecie ze są ciezkie prace fizyczne np budowlaniec i taki dziadek nie da rady z********ac do 67???

Gość gość
Tez tego nie kumam

Gość gość
wydluzyl sie czas zycia, jesli ludzie przez wiekszosc zycia maja byc nieprodukcyjni ( wystarczypoliczyc) - a spoleczenstwo sie starzeje - emerytury beda głodowe. Rozumiem, ze starsi ludzie nie moga wykonywac ciezkiej pracy fizycznej, ale w pozostalych zawodach ludzie po 60tce sa jeszcze sprawni a w dodatku doswiadczeni. 60latka to dzis na ogol nie sterana babcia tylko dojrzala kobieta. Moi rodzice maja po 65 lat, jak nabardziej sprawni intelektualnie, z ogromna wiedza zawodowa, jezdza na nartach, rowerach, zegluja. Poza tym jaki pzrymus? pzreciez i dzis jest cos takiego jak wczesniejsza emerytura.

Gość gość
Wczesniejsza emerytura? To chyba tylko na państwówce, w dodatku ze sporymi odprawami (przypadek z rodziny: pracownik fizyczny w pewnej spółce państwowej. W wieku 57 lat wcześniejsza emerytura, odprawa ponad 100 tys, u prywaciarza nie ma co pomarzyć) a może pora zająć się śmieciówkami...? Może czas zlikwidować te pożal się Boże umowy... Wtedy i ludzie będą zadowoleni i większy odsetek będzie odprowadzał składki, a co za tym idzie, będzie więcej na emerytury...

Gość gość
wiek emerytalny 60 dla kobiet, 65 dla mężczyzn dlatego dziecko, że mi przy pensji 2,5 tys zł na rękę po 20 latach pracy uzbierało się emerytury jakieś 370 zł, czyli za kolejne 20 lat mogę dostawać świadczenie trochę powyżej 700zł, czyli ani się nie najesz ani mieszkania nie opłacisz, nic tylko się zajebać. Rozumiesz, że świadczenia będą bardzo niskie, tak niskie , że zdechniesz z głodu. Też wolałabym iść na emeryturę nawet teraz, bo pracuję naprawdę ciężko, ale za co k...żyć

Gość gość
ludzie co wy piszecie po 50 trudno znaleźć robotę ja rozumiem że taki lekarz czy prawnik ze swoją kancelariom ma prace kase i chce dalej ale taka kobiecina na kasie w markecie taka osoba co ma zawodówkę czy średnie albo studia co nie dadzą jej pracy taka jest zastępowana przez młodsze np. sekretarki czy sprzedawczynie im młodsza tym lepsza kobieta po 50 może tylko iść sprzątać czy być opiekunką do dzieci ale czy taka osoba ma na to siłę nie! takie osoby zdychają z głodu bo i pracy nie mają i emerytury znam kilka takich kobiet

Gość gość
Ludxie mają pracować jaknajdłużej. W/g mnie conajmniej do 67 a ci co chcą i mogą nawet dłużej. Przecież chodzi o to żeby płacić podatki.