Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile do koperty na slub cywilny

Polecane posty

Gość gość

Witam Kafeterianki Ile wg was powinno znaleźć się w kopercie dla młodej pary z okazji slubu cywilnego (ślub plus uroczysty obiad w hotelowej restauracji?) ile wg was powinni dać: a) rodzice b) rodzeństwo c) chrzestni? d) świadkowie (osoby spoza rodziny, przyjaciele) Jestem ciekawa waszych opinii

Gość gość
Wszyscy tyle na ile ich stać

Gość gość
A przepraszam co ta za różnica czy cywilny czy kościelny?Cywilny jakiś gorszy i można dać mniej,bo nie rozumiem?

Gość gość
tyle samo ile dałabyś na ślub kościelny plus uroczysty obiad

Gość gość
Aha, czyli jeśli jest huczne weselisko, to do koperty daje się więcej, "żeby się zwróciło"? Zwrócić to może się najwyżej weselne jedzenie, jeśli było za dużo alkoholu. Wesele to nie biletowana impreza, a pieniądze w kopercie czy prezent to tak naprawdę dobra wola gości. Pewnie, że nie wypada iść z pustymi rękami, ale wykładać pół pensji do koperty plus wydatki na ubranie, dojazd, często hotel... To ja już wolę na wakacje jechać i większość wesel omijam szerokim łukiem. Sama niedługo wychodzę za mąż, przyjęcie tylko dla najbliższej rodziny i przyjaciół. I mam gdzieś, czy i ile mi ktoś da. Zaprosiłam tych ludzi, bo chcę z nimi celebrować tak ważny i piękny dzień.

Gość szalonek
kup im coś z agd małego odkurzacz nowy albo coś na avans.pl jest tanioszka, bo do koperty to minimum 400 zł jak dwie osoby idą