Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie najlepiej uczyć się języków ?

Polecane posty

Gość gość

Rozglądam się za jakąś przyjazną i godną polecenia szkołą językową. Jestem z Będzina ale bez problemu mogę gdzieś dojechać. Zależy mi na szkole która prowadzi lekcje indywidualne bo mam spore braki językowe. Ciekawa jestem Co mi polecicie :)

Gość gość
Może lepiej znajdź indywidualnego korepetytora? Tylko takiego z doświadczeniem, nie jakiegoś studenta :>

Gość gość
Racja, w szkołach językowych bywa różnie.

A może pouczyć samodzielnie? W sieci jest mnóstwo dobrych kursów. Przypomnisz sobie gramatykę, ogarniesz słownictwo itd. Z korepetytorem możesz się umawiać jedynie na konwersacje.

Gość gość
Dokładnie, czasów i słowek się nauczysz sama, oprócz tego polecam oglądanie filmów bez napisów i czytanie opowiadań w obcym języku. A u korepetytora będziesz na pogadankach ćwiczyć to w praktyce.

Gość gość
Nie zgodzę się z tym że ze szkołami bywa różnie ! Uczę się od kilku miesięcy w goldenlingua i jestem bardzo zadowolona. Po 1. jest świetna atmosfera i nigdy nie czułam się jak w szkole. Po 2. Mój nauczyciel (chodzę na lekcje indywidualne i grupowe) jest bardzo kompetentny a jednocześnie wyluzowany. Lekcje zawsze są ciekawe przygotowane więc nie ma mowy o nudzie. Po 3. Ceny są przystępne w porównaniu do innych szkół więc zwykłego śmiertelnika stać na to by uczyć się języków. Wiem że opinia o szkołach jest kiepska, sama taką miałam do niedawna. Teraz wiem że nie można oceniać wszystkich 1 miarą. Moim zdaniem ta szkoła jest spoko.

Gość gość
tez zgodze się z faktem, że ze szkołą może być różnie, nie ma sensu wrzucać wszystkiego do jednego wora :/ ja jestem przykladem, że nawet po początkowo źle wybranej szkole, mozna trafić na dobrych lektorów i nauczycieli, a do tego fajna grupę. Teraz uczę się w http://www.archibald.pl/ i jestem zadowolona.

Gość speaker
najlepiej zapisać się na kurs indywidualny,gdyż zbyt duże grupy ćwiczeniowe nie pomagają w płynnym i szybkim robieniu postępów. Ciekawym pomysłem jest też wykorzystanie platform e-learningowych, czyli nauka za pośrednictwem internetu możesz o tym więcej poczytać na przykład tutaj: http://tides.pl/uslugi/za-ukochana-na-koniec-swiata-szkola-jezykowa.html