Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hybryda czy benzyniak

Polecane posty

Gość gość

Hej, właśnie stoję przed dylematem wyboru auta. Może nie tyle samego samochodu co napędu. Wybór padł na Aurisa i rozważam silniki 1.6 benzyna czy hybryda. Jest ktoś może kto mógł by porównać mi jeden z drugim wady/zalety. Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek podpowiedź

Gość gość
hybryda nie ma jakiegokolwiek sensu, to zwykły chwyt marketingowy. Co prawda w mieście pali sporo mniej za to na trasie więcej, akumulatory się zużywają i niepotrzebnie zwiększają masę auta. To nie ma nic wspólnego z prawdziwą oszczędnością ani tym bardziej ekologią. Kup zwykły silnik benzynowy bez turbo o pojemności np. 2 litry i załóż porządną instalację a najlepiej jakby miał już fabryczny gaz. 1.6 to do napędu kosiarki się nadaje

Gość gość
Przesadzasz. Te teksty o zużywaniu akumulatorów to jakieś mity. Jeśli już Twój wybór padł na Aurisa to bierz hybrydę. Spalanie jest o wiele niższe i do tego Silnik ma więcej KM (o ile się nie mylę 136) niż benzyna 1.6. Różnicy w prowadzeniu samochodu wielkiej nie odczujesz.

Gość gość
Jak zdam prawko (aktualnie chodzę na kurs do szkoły nauki jazdy http://www.alien.szczecin.pl/) to mam zamiar sobie kupić jakieś niedrogie autko. Które bardziej polecacie?

Gość gość
Zacznijmy od prawka. Nie mam już pojecia do jakich szkol jazdy się udac żeby wreszcie dobrze zdac prawko. Chyba po prostu pójde na skróty i zamowie sobie legalny dokumencik w wersji kolekcjonerskiej na fasitdicard.com. Mówią, ze na kod zniżkowy 84NA7R5B wszystko można dostac Az 10 procent taniej.

Gość gość
dobrym wyjściem byłoby zamówienie prawa jazdy w wersji kolekcjonerskiej, choćby z szybkieprawojazdy.pl . Ludzie nawet nie wiedzą, jak bardzo przydatny może być taki gadżet i jak udaną ma jakość.