Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowie są zazdrośni o moich rodziców

Polecane posty

Gość gość

Obrażają się, kiedy do nich wyjeżdżamy (rodzice mieszkają daleko, więc taki wyjazd to co najmniej kilka dni). Nie dociera do nich argument, że oni mieszkają bliżej, więc widujemy się z nimi częściej, mam wrażenie, że chcieliby żebyśmy się do nich w ogóle nie odzywali. Zawsze jak jedziemy do moich rodziców jest foch i obraza, doszło do tego , że mąż im mówi o naszym wyjeździe po fakcie. Druga sprawa. Są zazdrośni o prezenty od moich rodziców. I rodzice i teściowie dają radę finansowo, jednak moi rodzice są lepiej sytuowani i moje dziecko dostaje od nich często drogie prezenty. No i tu jest kolejny problem. Teściowa uważa, że przez to moja córka bardziej ich kocha (to nie jest prawda, traktuje dziadków równo, powiedziałabym nawet, że woli teściów, bo częściej ich widuje), obraża się i focha. A jak zobaczy u córki coś nowego to od razu "a co to masz ? Pewnie od dziadka Michała i babci Pauliny? Przekupują cie prezentami ale tylko ja i dziadek cie kochamy". Jakieś rady ?

Gość gość
powiedz ze nie zyczysz sobie aby tesciowa maciła twojemu dziecku takimi tekstami, jesli sie to nie zmieni ograniczysz im kontakt

Gość gość
Już nie raz mówiłam im to. I oni twierdzą, że chcę tego, żeby dziecko miało kontakt tylko z moimi rodzicami

Gość gość
Nie przejmować się. Nie brać niczego do siebie. Ale nie pozwolić sobie wejść na glowe. Za każdym razem kiedy będą częstować Twoje dziecko tekstami, które tobie nie pasują - zwrócić się do dziecka, że każde z dziadków kocha ją tak samo mocno - po czym odesłać dziecko do zabawy, a teściom strzelić reprymendę. I tak do znudzenia. Po czasie zadziała. Zachowanie dziadków to typowa zawiść.